Bulvár

Utazás: utazzon el a kánikulából!

Utazás: utazzon el a kánikulából!

2013. június 28., péntek
Utazás: utazzon el a kánikulából!
nyaralas1

Beköszöntött a kánikula, ilyenkor sokan keresnek menedéket a strandokon és a vízpartokon. Vannak azonban más helyek is, ahol hűsölhetünk, és még zsúfolódni sem kell a tömegben.

Ha valaki mindenképpen a vízparti kikapcsolódáshoz ragaszkodik, érdemes a folyókhoz utaznia, mert azok hőmérséklete több fokkal alacsonyabb a tavakénál. Az Eumet adatai alapján sok hazai folyóban akár 20 fok alatti vízben is fürödhetünk, míg az állóvizekben 23-24 fokkal találkozhatunk. A Duna most a leghidegebb, de fontos tudni, hogy a folyó főágán és a hozzá kapcsolódó mellékágakon és holtágakon jelenleg mindenütt tilos a fürdőzés a rendkívüli árhullám miatt. Aki nem ragaszkodik a vízparthoz, két irányban talál lehetőséget a kánikula elől: felfelé vagy lefelé. Ami a hegyeinket illeti, túl nagy magasságokkal itt nem találkozhatunk, így legfeljebb 3-4 Celsius-foktól tudunk megszabadulni egy magasabb csúcs megmászásával, ám ha a túra árnyékos erődben vezet, akkor már jóval elviselhetőbb lehet a környezet. A sok lehetőség közül a Bükk például ideális terep lehet erre.

Nyugat és észak

Ahogy azonban síeléskor, a nyári túrázáskor sem kell feltétlenül az országhatáron belül gondolkodni. Az osztrák határt átlépve nem kell sokat autózni ahhoz, hogy elérjük a hűsebb Alpok-alját, de Szlovákia is ideális lehet ilyenkor. Ha valamelyik magyarországi hegyvidéket látogatjuk meg, ott jó eséllyel szőlőt is termesztenek, ez pedig azt jelenti, hogy akár hűvös borospincékben is átvészelhetjük a kinti forróságot. Tokaj-Hegyalján, Eger környékén, Villányban vagy a Badacsonyban kitűnő lehetőség van levonulni egy baráti beszélgetésre valamelyik pincébe, egyre kell csak vigyázni, hogy a forróságba visszatérve meg ne ártson az alkohol.

Barlangban barangolni

Vannak persze olyan hűsölő helyek, amelyeket nem az ember, hanem maga a természet alakított ki. Magyarországon viszonylag sok barlang található, amelyek ilyenkor különösen vonzóak lehetnek az izzadó turistáknak. A tapolcai tavasbarlangban például hűvösben lehet csónakázni, de az aggteleki cseppkőbarlangban vagy a budapestiek számára legkönnyebben elérhető Pál-völgyi-barlangban 10 fok várja a látogatókat. Akárcsak a pincékben, itt is érdemes felkészülni a hirtelen hőmérséklet-változásra réteges öltözködéssel.

Forrás: Origo.hu

Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca

Szünidei ajánlat - 7 éjszaka

nyaralas2

Érvényes:

2013. július 05 - augusztus 25. között, 7 éjszaka foglalása esetén, ünnepi időszak kivételével. Kétágyas szobában: 14.900,- Ft / fő / éjtől A szobák korlátozott számban állnak rendelkezésre.

A csomag tartalma:

Szállás Büféreggeli, büfévacsora Wellness sziget használata (élményfürdő, termálvizes medence, kerti úszómedence, szauna, infraszauna, gőzkamra, fitness terem használat, gomba-zuhatag, jacuzzi, nyakzuhatag), Reggeli gimnasztika, vízitorna, fürdőköpeny Gyógybarlang igénybevétele Szobai vezetékes Internet Parkolás Közösségi terekben WiFi Áfa. Gyermekeknek 6 éves korig ingyenes a szülőkkel egy szobában. Idegenforgalmi adó: 450,- Ft / fő / éj (18 éves kortól fizetendő)

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda

6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.