Közélet

Úrnapi körmenetet tartottak Móravárosban + FOTÓK

Úrnapi körmenetet tartottak Móravárosban + FOTÓK

2013. június 3., hétfő
Úrnapi körmenetet tartottak Móravárosban + FOTÓK
kalvaria_kormenet_mj 50

Negyvenöt év után tartott úrnapi körmenetet a Szent Kereszt Plébánia az Oltáriszentség ünnepén a Kálvária domb körül felállított négy oltárnál.

„Azért lesz a templom szent, mert az Isten lakik benne” – fogalmazott

Fazakas Attila

megbízott lelkipásztor az úrnapi szentmisén a móravárosi Szent Kereszt templomban. E napon az Oltáriszentséget, amelyben a katolikus hívők szerint az Úr valóságosan jelen van, a hagyományok szerint körülhordozzák a településeken. Az úrnapi körmenet hitvallás arról, hogy Jézus Krisztus jelen van az Oltáriszentségben. „Amikor januárba idekerültem, fontosnak tartottam, hogy a Kálvária térnek az eredeti funkcióját visszaadjuk, hiszen itt voltak egykor a stációk és a Kálvária kápolna, szakrális térként funkcionált” – magyarázta Fazakas Attila. A megbízott lelkipásztor, klinikai lelkész portálunknak elmondta, az egyházi előírások szerint húsvétkor, úrnapján és a templom búcsúja alkalmából tartanak körmeneteket, a mostani alkalom egyik célja is az volt, hogy visszaadják a Kálvária tér szakrális jellegét. „Ilyenkor tanúságot teszünk a hitünkről és Jézus Krisztusról” – hangsúlyozta a lelkipásztor, aki úgy látja, az egyháznak ki kell jönnie a templom falai közül, hogy a világ lássa, vannak hívek, akik képviselik Krisztust. „Úrnapján negyvenöt év óta először hoztuk ki hitünket és az Oltáriszentséget a templomból. A lelki paraméterek erősödtek az utóbbi időszakban a körzetben, amit nagy örömmel tapasztalok” – fogalmazott

Nógrádi Tibor

fideszes önkormányzati képviselő. Emlékeztetett, húsvétkor is tartottak körmentet, melyre szintén nem volt példa hosszú évek óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.