Egyetem

Újabb nemzetközi rangsor helyezi a világelitbe az SZTE-t

Újabb nemzetközi rangsor helyezi a világelitbe az SZTE-t

2013. június 19., szerda
Újabb nemzetközi rangsor helyezi a világelitbe az SZTE-t

A University Ranking by Academic Performance legfrissebb egyetemi ranglistáján a harmadik legjobb magyar egyetem lett a szegedi universitas, melyet a vidéki intézmények közül senki sem előzött meg.

Hat magyar egyetem jutott be a legjobb 800 közé a

University Ranking by Academic Performance

legfrissebb egyetemi rangsorában. A tudományos publikációk alapján összeállított lista élén a Harvard University (USA) áll, megelőzve a University of Torontót (Kanada) és a John Hopkins Universityt (USA) – számol be róla június 19-én az

eduline.hu hírportál.

A magyarországi intézmények közül a legkiemelkedőbb eredményt az Eötvös Loránd Tudományegyetem érte el: 509. lett. A szintén budapesti Semmelweis Egyetem az 532., a Szegedi Tudományegyetem pedig – ahogy arról korábban az

egyetem honlapján is írtak

– az 559. helyen, a legjobb vidéki felsőoktatási intézményként zárt. A Debreceni Egyetem az 564. helyen végzett. 685. lett a rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem pedig a 794. helyet szerezte meg. A rangsort a 2011-ben publikált, a Web of Science indexen szereplő tudományos cikkek száma, a 2007 és 2011 közötti cikkekre való hivatkozások száma, a tudományos tevékenység (konferencia-előadások, beszélgetések stb.), illetve a külföldi egyetemekkel együttműködésben született tudományos publikációk száma alapján állítják össze.

Forrás:

www.u-szeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.