Kultúra

Újabb két filmet támogat a Filmalap

Újabb két filmet támogat a Filmalap

2013. június 10., hétfő
Újabb két filmet támogat a Filmalap
argo2

Árpa Attila Argo című játékfilmjének folytatását és Horváth Lili bemutatkozó filmjét is támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. Mindkét film forgatása augusztusban kezdődik - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Filmalap.

Árpa Attila

filmje 296 millió 500 ezer forintot,

Horváth Lili

rendezői bemutatkozása pedig 181 millió 290 ezer forintot kap a Filmalaptól. Az Agro című akcióvígjátékot 2004-ben mutatták be a mozikban. A folytatásban visszatérnek a főszereplők, köztük Balogh Tibi (ismét

Kovács Lajos

alakításában), aki a börtönből szabadulva összetoborozza régi bandáját, hogy egy japán szindikátus megbízásából megszerezzenek egy különleges adathordozót. Ám amikor Tibi rájön, hogy az eszköz világuralmat jelenthet tulajdonosa számára, ő is be akar szállni az üzletbe. A közlemény szerint az Argo 2 - amelynek forgatókönyvét szintén Árpa Attila írta, aki a produceri feladatokat is ellátja - februárban kerülhet a mozikba. Horváth Lili Napszúrás című, 2009-ben diplomamunkaként elkészített kisjátékfilmje után először forgat nagyjátékfilmet. A szerdai gyerek című produkció szorosan kötődik a több filmfesztiválon díjazott Napszúráshoz - ismertette a Filmalap. A film főhőse egy állami gondozásból kikerült lány, aki egy mikrohitel program segítségével mosodát nyit, mert szeretne talpra állni, és megszerezni intézetben maradt kisgyermeke felügyeleti jogát. A szerdai gyerek a Popfilm gyártásában német koprodukcióval készül, magyar producere

Fehér Károly

. A két filmterv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával az elmúlt hónapokban sikeresen vett részt a forgatókönyv-fejlesztésen. A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése során több mint 70 filmterv fejlesztését és 23 egészestés alkotás gyártását támogatta. Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülnek a magyar mozikba - írta a Filmalap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.