Közélet

Trianonra emlékezik az Országgyűlés

Trianonra emlékezik az Országgyűlés

2013. június 4., kedd
Trianonra emlékezik az Országgyűlés

A trianoni békeszerződésre történő emlékezéssel kezdi munkáját az Országgyűlés mai ülésnapján, amelyen egyebek mellett terítékre kerül a kisajátítási szabályok módosítása is.

A Ház ülése reggel 9 órakor kezdődik a nemzeti összetartozás napja alkalmából tartott megemlékezéssel. Az Országgyűlés 2010. május 31-én tette a nemzeti összetartozás napjává a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-t. "A több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme" - olvasható az Országgyűlés erről szóló döntésében. A napirend előtti felszólalásokat követően az ír nép Lisszaboni Szerződéssel kapcsolatos aggályairól szóló jegyzőkönyv kihirdetéséről kezdhet vitát a parlament. Ugyancsak általános vitát tartanak arról a kormánypárti előterjesztésről, amely a közjogi megbízatást betöltő személyek elhelyezése érdekében is lehetővé tenné a kisajátítást. Az előterjesztés a változtatás által érintettekre példaként említi az országgyűlési képviselők és a köztársasági elnök hivatalát. A továbbiakban szintén fideszes kezdeményezésre gazdasági tárgyú törvénymódosításokat tárgyalhatnak majd a KDNP-s Sáringer-Kenyeres Tamás indítványára. Budai Gyula vidékfejlesztési államtitkár javaslatára pedig az állattenyésztésről szóló jogszabály módosításáról tarthatnak általános vitát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.