Írjon nekünk

Bulvár

Szegedi tűzoltók is az árvíz ellen vonulnak (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kat_vedelem_arvizi_vedekezes03_gsCsongrád megyei tűzoltók is részt vesznek az árvízvédelemi munkálatokban a Duna mentén, összesen százhúsz főt vezényeltek Komárom-Esztergom megyébe.

Neszmély és Dunaalmás térségében védekeznek a Csongrád megyei tűzoltók

Az esti órákban érkezett meg Tatabányára a Csongrád megyéből a Dunai védekezésre az állomány, akiknek az elhelyezésére Komárom-Esztergom megye székhelyének hivatásos tűzoltó-parancsnokságán került sor – tájékoztatott a 114 fős hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportot vezető Lúczó László őrnagy.

A szegedi és makói tűzoltók nem sokkal később már meg is kezdték a védekezést, feladatuk Neszmély és Dunaalmás területén a töltéskorona magasítása és megerősítése volt. Éjjel egy órától őket váltják a kontingens másik részér alkotó makói, hódmezővásárhelyi és szentesi kollégáik. A Csongrád megyei egység számára kijelölt területen a tetőzést péntekre várják – tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t Arany-Tóth Attila, a Csongrád megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Korábban:

Bakondi György tábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője június hatodikán, csütörtökön elrendelte a tűzoltóságok munkarendjének megváltozását, így egy szolgálati csapat felszabadul, ők hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportként az árvízvédelemben segédkeznek. Ördög István tűzoltó alezredes, a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője arról tájékoztatott, hogy Szegedről 45, míg Makóról 20 fő indult útnak csütörtökön délelőtt az árvíz sújtotta területekre. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs is beletartozik a szegedi állományba, onnan is érkeztek tűzoltók a hivatásos parancsnokságról. Szentesről és Makóról 20-20, míg Csongrádról 15 vesz részt az árvízvédelmi munkálatokban, így megyénkből összesen 120-an. Megtudtuk, a szegedi egységeket Komárom-Esztergom megyébe irányították.

„Annyira sokrétűek a tűzoltók által végzett beavatkozások, hogy az sem fogja váratlanul érinteni a tűzoltókat, ha netán kitelepítésről vagy kimenekítésről kell majd gondoskodniuk, mint ahogy az sem, ha netán homokzsákokat kell pakolniuk” – közölte Ördög István. A hivatásos mentőcsoport pontos feladatát az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon (OKF) működő Operatív Törzs és a Veszélyhelyzet Kezelési Központ fogja megszabni, mint ahogy azt is ,hogy meddig van szükség az árvízvédelem területén végzett munkájukra. Ördög István arra számít, hogy további kollégák fognak a Veszélyhelyzet Kezelési Központba utazni a készenléti szolgálat váltására.


„A tűzoltók védőfelszerelésükön kívül úgynevezett riadócsomagjukat is magukkal viszik, ez utóbbi többek között élelmiszert tartalmaz. Ezen kívül váltás ruhát, gumicsizmát és kesztyűt is visznek magukkal, hogy el tudják látni feladataikat” – mondta el portálunknak a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, hozzátéve, a Csongrád megyei egységek a Duna tetőzéséig biztosan kivezényelt helyükön maradnak.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál