Közélet

Szegedi kakukktojások a digitális tankönyvpiacon?

Szegedi kakukktojások a digitális tankönyvpiacon?

2013. június 12., szerda
Szegedi kakukktojások a digitális tankönyvpiacon?
bonifertisk_05_il

A tankönyvkiadásban közismert szegedi Mozaik nem, két „kezdő” azonban nyert 800 milliót digitális tananyagfejlesztésre. Az egyik vállalat fő profilja zálogházak üzemeltetése.

A HVG május 11. száma arról ír, hogy az új közoktatástartalom-fejlesztésre kiírt uniós pályázaton egyik hazai piacvezető tankönyvkiadó sem nyert. A Nemzeti alaptantervhez és a kerettantervhez illeszkedő, a tankönyveket kiegészítő digitális oktatási tananyagok fejlesztésére kiírt mintegy 3 milliárdos tenderbe a nagy tankönyvkiadók közül egyik sem fért be, így a szegedi Mozaik Kiadó sem. Ezzel szemben a profilját tekintve több „kakukktojásnak” tűnő vállalat nyert százmilliókat. A HVG ilyennek nevez két szegedi céget. Az egyik az Ért-Ékszer 2002. Kereskedőház Kft., amely honlapján a „megszokott megbízható zálogházként” azonosítja magát, mely nyolc zálogházat üzemeltet és a Tudatos pénzkezelés oktatási-nevelési programban 400 millió forintot nyert, a HVG megkeresésére a cég nem reagált. Komplex megközelítésű, természettudományos digitális kiegészítő tananyagot fejleszthet a szintén szegedi székhelyű Inter-Med Media Kft., mely sem 2010-ben, sem 2011-ben nem produkált forgalmat, tavaly október óta viszont a Dél-alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület a tulajdonosa, és ez a cég is 400 milliót nyert. A projektért felelős Nagy Gábor Dániel a lapnak elmondta, hogy amolyan spin-off formációként fogható fel a közösség, amely megfelelő szakemberekkel rendelkezik, és a Szegedi Tudományegyetemmel is együttműködik. Forrás:

HVG

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.