Sport

Sikeres projektet zárt a magyar-szerb jégkorong együttműködés

Sikeres projektet zárt a magyar-szerb jégkorong együttműködés

2013. június 18., kedd
Sikeres projektet zárt a magyar-szerb jégkorong együttműködés
SZS20130617_tisza_volan_spartak_ipa_zaras_001

Nyilvános értékelés alkalmával sikeresnek minősítette a Tisza Volán SC és a szabadkai Spartak Subotica a két fél között működő, Európai Unió által társ-támogatott IPA pályázatot, mely a két együttes utánpótlás jégkorongcsapatainak közös szereplését volt hivatott támogatni az elmúlt másfél évben.

A Tisza River Café Club falai között tartott eseményen jelen volt

Szeri István

, a Tisza Volán SC elnöke,

Csengeri Attila

, a Spartak Subotica jégkorong-szakosztályának vezetője,

Bánáti Antal

, a szegedi csapat technikai vezetője,

Szalai-Nagy Judit

, a projekt pénzügyi vezetője, illetve moderátorként

Lippai Pál

, a Tisza-partiak csapatvezetője is. Mint azt Bánáti Antal elmondta, a két város, Szeged és Szabadka 1987 óta ápol egymással sportbarátságot a jégkorong területén, így nem minden előzmény nélküli a közös pályázás az IPA támogatásra. Annál is inkább, mert a 2012. január 1. óta működő, „Jégkorong kapcsolatok fejlesztése a határon átnyúló szerb-magyar együttműködés keretében” című projekt sorozatban már a második, amelyet a két csapat együttesen elnyert, illetve lefolytathatott. A mostani összesen 45.397 euró értékben segítette a Tisza Volánt és a Spartakot abban, hogy utánpótlás korosztályokban közösen állítsanak ki csapatokat és versenyeztessék ezeket a magyar bajnokság mezőnyében. A technikai vezető szerint erre azért is volt szükség, mert a két egyesület külön-külön nem tudott volna elég fiatalt összegyűjteni ahhoz, hogy minden korcsoportban nevezni tudjanak. Az együttműködés révén ez a probléma megoldódott, így nem vesztették el a sportág szempontjából rendkívül értékes utánpótlás játékos bázist. Csengeri Attila örömét fejezte ki az egyesületek között kialakult baráti viszony iránt. Hozzátette, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a gyermekek és szüleik is fontos kapcsolatokkal gazdagodtak az együttműködés révén. A folytatást illetően kifejtette, egy hét múlva a maihoz hasonló eseményre kerül majd sor Szabadkán is, ahol a csapatok tárgyalnak a jövőbeni tervekről és teendőkről. Ugyanakkor mindkét szakember kijelentette már most, nyitottak lennének a további együttműködésre.

Szuda Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.