Sport

Röplabda: futaki klubbal működik együtt az SZRSE

Röplabda: futaki klubbal működik együtt az SZRSE

2013. június 27., csütörtök
Röplabda: futaki klubbal működik együtt az SZRSE
szrse_okfok_roplabda01_ia

A délvidéki Ok FOK egyesületével kötött együttműködési megállapodásról számolt be a Szegedi Röplabda SE vezetése csütörtök délután.

A nagymúltú szegedi röplabda-egyesületnél jelenleg fiú vonalon szerényen állnak, de a lányoknál komolyabb szintet képvisel a röplabda a Szegedi Röplabda SE-nél, hiszen több mint száz lányt foglalkoztatnak minden korosztályban a junior és a felnőtt kivételével. Utóbbi az SZTE EHÖK SE női csapatával kapcsolódik össze. Mint az klub elnökségének két tagjától,

Varga Tamás

elnöktől és

Dávid Tibor

elnökhelyettestől elhangzott, az SZRSE számos versenyt rendezett a közelmúltban, mindenben részt vesznek, amiben tudnak. "E mellé jött egy lehetőség a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében az OK FOK szerbiai együttesével, amely egy Újvidék közeli településen, Futakon működő klub. Június 8-án már volt egy rendezvényünk, ahol egy közös tornát bonyolítottunk le, szupermini (U9), mini (U11) és gyermek korosztályokban (U13)" - árulták el. Mint hozzátették az újvidéki röplabdaszövetségen keresztül létesült kapcsolat a futaki egyesülettel. A két klub együttműködve állított ki összesen 9 SZRSE és 5 OK FOK csapatot, s a körmérkőzéses tornán mindhárom korosztályban a szegediek nyertek. Mint az elnök elmondta, terveznek egy szegedi nyári tábort, de lesz a szerb félnél strandröplabda tábor is. Újításként egy utcai röplabda tornát is szeretnének szervezni Szegeden, amely rendkívül látványos és népszerű kezdeményezésnek számít Európa-szerte. Mint megtudtuk 2012-ben egy ilyen tornát a szegedi röpis fiúkkal meg is nyertek. A 2014. február 28-ig tartó projekt keretében továbbá több teremröplabdatorna is szerepel a tervek között, valamint szerb röplabdaedzők is tartanak majd kurzust a hazai kollégáknak, de az utófinanszírozásos projekt eszközbeszerzésre is felhasználható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.