Közélet

Prőhle: a kormány nem tűri az antiszemitizmust

Prőhle: a kormány nem tűri az antiszemitizmust

2013. június 5., szerda
Prőhle: a kormány nem tűri az antiszemitizmust

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette: a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben.

A tárcának az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása kitér arra is, hogy a két politikus a magyar-amerikai kapcsolatok aktuális kérdésein túl a magyar külpolitika középpontjában álló kérdéseket tekintette át.

Prőhle Gergely

kiemelte, hogy Magyarország fontosnak tartja a regionális együttműködést. Beszámolt arról, hogy Magyarország milyen célokat határozott meg, amikor a januárban átvette a Közép-európai Kezdeményezés elnöki posztját, valamint a visegrádi négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) júliusban kezdődő magyar elnöksége idejére. Felhívta továbbá a figyelmet a két regionális együttműködés transzatlanti jelentőségére is. A Külügyminisztérium beszámolója szerint a megbeszélésen a felek kitértek az arab tavasz következményeinek kezelésére, valamint a kelet-közép-európai rendszerváltozások tapasztalatainak hasznosíthatóságára is. A találkozón

Thomas Melia

tájékozódott az Európa Tanács monitoring eljárásának aktuális helyzetéről, illetve a Velencei Bizottsággal folytatott tárgyalásokról. Prőhle Gergely hangsúlyozta a magyar kormány nyílt párbeszéd melletti elkötelezettségét - áll a közleményben. Az amerikai helyettes külügyi államtitkár budapesti látogatása alkalmával tárgyalt

Szijjártó Péterrel

, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárával,

Mesterházy Attila

MSZP-elnökkel, valamint

Bajnai Gordonnal

, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség vezetőjével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.