Közélet

Párakapuk, ivókutak és útlocsolás a hőség ellen Szegeden is

Párakapuk, ivókutak és útlocsolás a hőség ellen Szegeden is

2013. június 19., szerda
Párakapuk, ivókutak és útlocsolás a hőség ellen Szegeden is
hoseg3

Péntek éjfélig másodfokú hőségriadó van, ennek értelmében Szegeden is bevezetik a megfelelő intézkedéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország egész területén 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható, ezért az országos tisztifőorvos június 21., péntek 24 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki. Botka László polgármester ennek megfelelően az alábbiakról tájékoztatja a szegedieket közleményében: 1. Szeged városnak 43 db üzemelő ivókútja és 116 közkifolyója van (ezek listája megtekinthető a

www.szegedvaros.hu

honlapon), melyek mellett üzemel három mobil ivókút az alábbi helyeken: Mars tér, Aradi vértanúk tere, Tarján Víztorony tér - a Klauzál téren és a Mars téren pedig párakapuk működnek. 2. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik Szeged belterületi útjainak a nappali és éjszakai órákban locsolóautókkal történő hűtéséről. 3. A lakosság igény szerint betérhet a Polgármesteri Hivatal, illetve a középületek légkondicionált helyiségeibe. 4. A bölcsődékben, óvodákban, valamint gyermektáborokban a gyermekeknek olyan szabadtéri foglalkozásokat ajánlatos tartani, ahol a gyermekek közvetlen tűző napnak nincsenek kitéve. A foglalkozásokat szellős, árnyékos helyen kell megtartani. "Felhívom továbbá a lakosság figyelmét, hogy mindenki, de különösen az idősek, szívbetegek fokozottan tartsák be az ajánlott egészségügyi szabályokat, kerüljék a forró, levegőtlen helyeket, a tömeget, lehetőség szerint a legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban és fogyasszanak minél több folyadékot" - áll a polgármester közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.