Közélet

Országszerte ünnepélyes állománygyűléseken mondanak köszönetet a katonáknak

Országszerte ünnepélyes állománygyűléseken mondanak köszönetet a katonáknak

2013. június 24., hétfő
Országszerte ünnepélyes állománygyűléseken mondanak köszönetet a katonáknak

A héten az ország több pontján a honvédelmi tárca és a Honvéd Vezérkar vezetőinek részvételével ünnepi állománygyűléseken mondanak köszönetet azoknak a katonáknak, akik részt vettek az árvízi védekezésben.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint

Hende Csaba

miniszter a hét folyamán Tatára, Hódmezővásárhelyre, Szentendrére, Budapestre és Győrbe látogat, és az árvíztől érintett, valamint a katonai szervezeteknek otthont adó települések polgármestereivel együtt ünnepélyes állománygyűlésen köszöni meg a katonáknak az árvízi védekezésben végzett munkáját. A Duna elleni védekezésben érintett települések polgármesterei zászlószalagot adományoznak a védekezésben segítő katonai alakulatoknak. Hétfőn Tatán, kedden Hódmezővásárhelyen és Szentendrén, szerdán Budapesten, csütörtökön Győrben, szombaton pedig Debrecenben lesznek állománygyűlések. Az utóbbi, debreceni helyszínen Vargha Tamás parlamenti államtitkár mond beszédet. Emellett a tatai állománygyűlésen Benkő Tibor vezérezredes, vezérkari főnök Hódmezővásárhelyen, Szentendrén, Budapesten, Győrben pedig Orosz Zoltán altábornagy, a vezérkari főnök helyettese is részt vesz. Hende Csaba múlt kedden az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén azt mondta: az árvízi védekezés legválságosabb pontjain, például Győrújfalunál, Pilismaróton vagy Bátán a Magyar Honvédség katonái jelentették a fő erőt a gátakon, és "ez így van jól". A honvédelmi miniszter beszámolójában felidézte Pintér Sándor belügyminiszternek egy héttel korábbi kijelentését is, mely szerint a honvédségi szállítóhelikopterek nélkül a Szigetköz nem lett volna megvédhető. "Ez tény" - jelentette ki Hende Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.