Kultúra

Örkény Istvánért terpeszkedtek a Fekete Házban + FOTÓK

Örkény Istvánért terpeszkedtek a Fekete Házban + FOTÓK

2013. június 12., szerda
Örkény Istvánért terpeszkedtek a Fekete Házban + FOTÓK
SZS20130612_nyilvanos_terpesztes_007

Örkény egyik híres novellájából ihletet merítve egy tucat látogató dugta fejét a lábai közé szerdán a Fekete Házban. A nyilvános terpeszkedést vállalók ingyenesen tekinthették meg a prózaíró tárgyaiból és műveinek hangulatából összeválogatott kiállítást is.

A groteszk humorú íróhoz méltó, vidám akciót szerveztek a Fekete Házban szerdán fél kettőkor.

Örkény

híres egypercesét megfogadva („Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni: Köszönöm.”) egy tucat látogató tekintette meg a fejére állított világot terpeszállásból, az egypercest bemutató trükkös tükörajtó szomszédságában. "Ennek a tárlatnak aurája van, nem csak Örkényről, de az egész huszadik századról szól. Az író sorai közt barangolva egy kicsit megfürödhetünk ebben az időszakban, ami nem csak tragédiákról szólt, de értékeket is hirdet a modern kor számára" - mondta

Medgyesi Konstantin

sajtóreferens, aki néhány látogatóval és a sajtó bátrabb képviselőivel együtt tett eleget Örkény kérésének. A kultikus novellát felelevenítők ingyenesen tekinthették meg a múzeum

Örkény-kiállítását

is, amely a magyar irodalom rendkívüli egyéniségének, a hazai groteszk próza megteremtőjének életét mutatja be. A 101 éve született írót személyes tárgyain és kultikus művein keresztül ismerhetik meg a látogatók: az Örkény-világ kartondobozokból felépített labirintusában barangolhatnak az érdeklődők Szegeden egészen december közepéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.