Közélet

Orbán Viktor: Közép-Európa évtizede következik

Orbán Viktor: Közép-Európa évtizede következik

2013. június 23., vasárnap
Orbán Viktor: Közép-Európa évtizede következik

A következő évtized Közép-Európa évtizede lesz - hangsúlyozta Orbán Viktor az Institute for Social and European Studies (ISES) Alapítvány és a Corvinus Egyetem 18. Nyári Egyetemén, a kőszegi Európa Házban.

A vasárnapi rendezvényről Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke adott tájékoztatást az MTI-nek. A mintegy húsz országból érkezett diákok előtt tartott előadásában a kormányfő arról beszélt, hogy az Európai Unión belül jelentősen növekedni fog a térség súlya.

Orbán Viktor

azt mondta, komoly felelősség és feladat is Közép-Európa számára, hogy egyre nagyobb mértékben hozzájáruljon az Európai Unió erőfeszítéseihez a kontinens előtt álló kihívások kezelése érdekében. A kormányfő Miszlivetz Ferencnek, az ISES igazgatójának megnyitó beszéde után átadta a végzősök diplomáit. Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a miniszterelnök arról is egyeztetett a jelen lévő professzorokkal, hogy Kőszeget európai, illetve közép-európai oktatási-tudományos központtá kívánják fejleszteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.