Bulvár

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Olasz film készült Bruck Edith regényéből

2013. június 12., szerda
Olasz film készült Bruck Edith regényéből

Anita B. címmel jövő januártól lesz látható az olasz mozikban a Bruck Edith írónő regényéből idén tavasszal forgatott alkotás olasz filmportálok szerint.

Az észak-olasz Alpokban, az Alto Adige-i Bolzano épületei között két hónapon át forgatták a Budapesten, Prágában és Triesztben játszódó filmet. Roberto Faenza rendező szerint ugyanis az eredeti helyszínek keveset őriztek meg a történet idejéből. Faenza az 1954 óta Olaszországban élő

Bruck Edith

Quanta stella c'e nel cielo (Égen ahány csillag jár) című regényét filmesítette meg, amely 2009-ben Viareggio-irodalmi díjat nyert. Az angolul forgatott film főszereplői között van

Osvárt Andrea

magyar színésznő, az ír

Robert Sheenan

és az Itáliában ismert színész-író

Moni Ovadia

is. A forgatókönyv megírásában Bruck Edith is részt vett. Az önéletrajzi történet egy a koncentrációs táborokat túlélő tizenhat éves lányról szól, aki egy magyar árvaházból rokonához tart Csehszlovákiába, sógora kíséretében. A fiatal férfi beleszeret a lányba és cinikus és kegyetlen szerelmi játékba kényszeríti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.