Kultúra

Nyilvános terpeszkedés a Fekete házban

Nyilvános terpeszkedés a Fekete házban

2013. június 10., hétfő
Nyilvános terpeszkedés a Fekete házban

Nyilvános terpeszkedésre várják a látogatókat a szegedi Fekete ház Örkény-kiállításán: az egyik kultikussá vált egyperces novella alapján állítják fejtetőre a világot június 12-én, szerdán 13 óra 30 perckor.

terpesz_02

Örkény István

egyik legendás egypercesében a groteszkről ír: „Szíveskedjék terpeszállásba állni, mélyen előrehajolni, s ebben a pozitúrában maradva, a két lába közt hátratekinteni: Köszönöm.” A látogatók együtt követik majd a novella instrukcióit a Fekete házban, és feje tetejére fordítják a világot az Örkény-kiállítás termében, az egypercest bemutató trükkös tükörajtó előtt. A közös terpesztésen résztvevők a groteszk élményen túl ingyenesen tekinthetik meg a teljes tárlatot. A magyar irodalom rendkívüli egyéniségének, a hazai groteszk próza megteremtőjének életét mutatja be a Fekete ház Örkény-kiállítása. A 101 éve született írót személyes tárgyain és kultikus művein keresztül ismerhetik meg a látogatók: az Örkény-világ kartondobozokból felépített labirintusában barangolhatnak az érdeklődők Szegeden egészen december közepéig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.