Közélet

Nő a gyümölcsfákat károsító fertőzések veszélye

Nő a gyümölcsfákat károsító fertőzések veszélye

2013. június 9., vasárnap
Nő a gyümölcsfákat károsító fertőzések veszélye

A csapadékos időjárás és a magas páratartalom miatt nő a gyümölcsfák, illetve a szőlő gombás és baktériumos betegségeinek veszélye - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A kórokozók szaporodásához kedvezőek az időjárási feltételek. A szőlőperonoszpóra, a feketerothadás, a szőlőlisztharmat, az almafa varasodás és a gyümölcsfákat károsító levéltetvek megjelenése egyaránt jellemző a mostani időszakra. Ilyenkor a növényvédelmi kezelések elmulasztása súlyos következményekkel járhat. A védekezéshez nyújt segítséget a Nébih legújabb tájékoztatója. A hivatal honlapján és közösségi oldalán a betegségekről és a védekezési lehetőségekről is olvashatnak az érdeklődők. Fontos, hogy a növényvédő szerek felhasználására vonatkozó információkat a munka megkezdése előtt mindenképp el kell olvasni a csomagoláson, az előírások betartása minden felhasználó számára kötelező - hangsúlyozza közleményében a Nébih.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.