Közélet

Nemzeti dohányboltok utcai pavilonokban

Nemzeti dohányboltok utcai pavilonokban

2013. június 5., szerda
Nemzeti dohányboltok utcai pavilonokban

Dohányáru, fagylalt és jégkrém, valamint édesség és üdítőital árusítással is bővítené a főváros illetékességébe tartozó utcai árusító pavilonok engedélyezett tevékenységi körét a fideszes György István főpolgármester-helyettes - írta a szerdai Népszava.

A javaslat szerint éppen azokkal a fogyasztási cikkekkel - a szeszesital kivételével - bővülne az eddig jellemzően csak újság-, virág-, esetleg gyümölcsárusítással foglalkozó pavilonok funkciója, amelyeket a nemzeti dohányboltok árusíthatnak - jegyzik meg. A főpolgármester-helyettes a főváros illetékes testülete, a közterület-foglalási engedélyeket is kiadó közterület-hasznosítási bizottság keddi ülésére nyújtotta be erről szóló javaslatát, ám végleges döntés még nem született a kérdésben. A jellemzően 4-6, ritkább esetben 20-50 négyzetméteres fővárosi pavilonokban - hacsak jelentős területfoglalási-díj emelés nem történik - egyértelműen olcsóbb lenne trafikot üzemeltetni, mint a belvárosi üzlethelyiségekben. A lap szerint az előterjesztés ráadásul nemcsak a már meglévő árusítóhelyek funkcióváltását teszi lehetővé, hanem új pavilonok építésével is számol, amelyekben szintén lehetne dohánytermékeket árulni. A közterület-hasznosítási bizottság független tagja,

Hanzély Ákos

felhívta a lap figyelmét, hogy az elmúlt években a bizottság több száz közterületi kérelmet dobott vissza azzal az indokkal, hogy a pultok és pavilonok helyett a városvezetés a belső városrészek kihasználatlan üzleteit kívánja helyzetbe hozni. Hanzély megerősítette: érkeztek olyan kérelmek, melyekkel a Deák és a Fővám téren kívánnak nemzeti dohányboltot nyitni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.