Közélet

Megfújták a bicikliket a tolvajoktól

Megfújták a bicikliket a tolvajoktól

2013. június 27., csütörtök
Megfújták a bicikliket a tolvajoktól

Elfogta a Makói Rendőrkapitányság azt a 17 éves fiút, aki társaival sorozatban lopott el kerékpárokat a Maros-parti városban.

A gyermekotthonban élő fiú június 21-én egy másik fiatalkorúval bemászott az egyik általános iskola udvarába, amíg két barátjuk az utcán figyelt. A tárolóból négy biciklit adtak ki társaiknak a kerítésen keresztül. A kétkerekűket a gyermekotthon udvarán rejtették el. A fiatalkorú fiú kihallgatásán bevallotta, hogy barátjával június 24-én visszamentek az iskolába és újabb két biciklit vittek el. Útban az otthonba az egyik lakótelepről egy harmadikat is elemeltek. A kerékpárokat egy rejtekhelyre vitték, ahonnan másnapra tőlük is ellopták azokat. Az elmúlt hetekben többször bemásztak a gyermekotthon igazgatói irodájába csokiért, a helyi piacon pedig üdítőkért hűtőket törtek fel. A rendőrök a házkutatások során az ellopott tizenegy bicikliből hetet lefoglaltak. A 17 éves fiatalember másfél hónapja szabadult az előzetes letartóztatásból, ahol azért volt, mert a makói rendőrök hasonló bűncselekmény miatt már elfogták. A Makói Rendőrkapitányság a négy fiatalember ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A 17 éves fiút a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.