Sport

Labdarúgás: felfüggesztett zárt kapu a Szegednek, 8 meccses eltiltás Ulvickinek

Labdarúgás: felfüggesztett zárt kapu a Szegednek, 8 meccses eltiltás Ulvickinek

2013. június 19., szerda
Labdarúgás: felfüggesztett zárt kapu a Szegednek, 8 meccses eltiltás Ulvickinek
ulvicki_szeged2011_kisvarda25_gs

Szeged 2011–Várda osztályozón történt súlyos rendezési hiányosságok, továbbá a hazai szurkolók különböző rendzavarásai miatt pénzbüntetésre, és zárt kapus mérkőzésre ítélte a szegedi csapatot a Magyar Labdarúgó-szövetség.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága a Szeged 2011–Várda osztályozón történt súlyos rendezési hiányosságok, továbbá a hazai szurkolók különböző rendzavarásai miatt a Szegedet, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, valamint a soron következő hazai bajnoki meccsét nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell megrendeznie, de ennek végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztette. A Szegednek emellett három soron következő bajnoki mérkőzésen szövetségi ellenőrt kell fogadnia és ennek eljárási költségeit viselnie kell. „A szurkolók mérkőzés közben történt pályára jutása a stadionokban előforduló egyik legsúlyosabb szervezési hiányosság. A szegedi mérkőzésen történtek különösen sajnálatosak annak fényében, hogy 2012–2013-as idény kirívó nézőtéri incidens nélkül zajlott le, a szezont végül mégis egy ilyen szégyenteljes eset zárta le. Az MLSZ ezúton is újból felhívja a sportszervezetek figyelmét sportszerűség védelmében való együttműködés és partnerség fontosságára” – írja honlapján a

Nemzeti Sport.

NB I

A FEB az Egri FC Kft. és a Szombathelyi Haladás Kft. az NB I versenykiírás és a regisztrációs kártyára vonatkozó szabályok megszegése miatt írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Az NB II-es és NB III osztályozók fegyelmi ügyei

Ulvicki Mihályt

(Szeged 2011) nyolc,

Kovács Istvánt

(RKSK) öt,

Jovánczai Zoltánt

(Szeged 2011) négy,

Vass Zsoltot

(Soroksár SC) és

Radovits Ádámot

(RKSK) három,

Oláh Gergőt

(Tatabánya) és

Tóth Imrét

(Szeged 2011) két,

Baranyai Norbertet

(SVSE),

Bogdán Márkot

(Veresegyház),

Fazakas Gézát

(SVSE),

Horváth Ádámot

(MTE 1904),

Kovács Dávidot

(PMFC II) és

Zombori Gergelyt

(Ikarus BSE) egy soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésről tiltották el. A FEB

Dobos Barna

edzőt (Pálhalma) írásbeli megrovásban részesíti, valamint

Gálhidi György

vezetőedző (Szeged 2011) a sportszakmai tevékenységtől (öltözőtől és kispadtól) 2013. szeptember 15-ig szóló eltiltást kapott. A FEB a Zalaszentgróti VFC sportszervezetét rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.