Közélet

Kövér László a szerb Roma Párt képviselőjével tárgyalt

Kövér László a szerb Roma Párt képviselőjével tárgyalt

2013. június 7., péntek
Kövér László a szerb Roma Párt képviselőjével tárgyalt

Kövér László pénteken hivatalában fogadta Srdjan Sajint, a szerb Roma Párt képviselőjét, a Szerb Haladó Párt frakciójának tagját - tájékoztatta az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-t.

A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke üdvözölte a belgrádi parlament macedón, horvát, szlovák és szerb roma származású képviselőinek kezdeményezését a Roma Interparlamentáris Szervezet megalakítására, amelynek révén létrejönne az európai roma képviselők hálózata. A nemzetközi hálózatépítés fontos eszköz lehet arra, hogy ezúton is felhívják Európa figyelmét a roma közösségekre, gondjaikra - fogalmazott

Kövér László

, aki szerint az új szervezet fokozott figyelemmel kísérheti az Európai Unió Roma Stratégiájának végrehajtását, aminek a kidolgozásában és elfogadtatásában Magyarországnak és a magyar EU-elnökségnek döntő szerepe volt. A házelnök támogatásáról biztosította a térség parlamentjeinek részvételével megszervezendő, a roma és a többi kisebbség helyzetének áttekintésére és javítására irányuló találkozót, amely a környező országokban élő magyarok problémáival is foglalkozna - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.