Közélet

Kisebb árhullám vonul le a magyarországi folyókon

Kisebb árhullám vonul le a magyarországi folyókon

2013. június 23., vasárnap
Kisebb árhullám vonul le a magyarországi folyókon

Kisebb árhullám levonulása várható a magyarországi folyókon a bajor és osztrák, valamint a kárpátaljai és erdélyi vízgyűjtőterületen lehullott és még várható csapadék miatt - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT), az Országos Vízügyi Főigazgatóság védelmi szerve vasárnap az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Dunán csak kisebb vízszintemelkedésre kell számítani. A folyó Nagybajcsnál megközelítheti az elsőfokú készültség szintjét, Budapestnél pedig mindössze megközelítőleg egyméteres emelkedés várható. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd lezárni a rakpartokat a fővárosban. Közölték, a Duna és a Tisza felvidéki mellékfolyói közül az Ipoly és a Garam, illetve a Sajó vízgyűjtőjén 55-70 mm csapadék valószínűsíthető, valamint Kárpátalján és Erdélyben szintén számottevő mennyiségű csapadék várható. Az Országos Vízjelző Szolgálat vasárnap reggeli előrejelzései szerint - a jelzett csapadékmennyiség lehullása esetén - a Tisza vízrendszerén a legjelentősebb vízszintemelkedés a Sajón várható. Így Sajópüspökinél a másodfokú szint körüli, Sajószentpéternél pedig elsőfokú készültség feletti vízállások kialakulására lehet számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.