Közélet

Kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók

Kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók

2013. június 23., vasárnap
Kidőlt fákat távolítottak el a tűzoltók

Sok munkát hagyott a szombati vihar a katasztrófavédelem munkatársainak: tucatnyi helyen műszaki mentésnél avatkoztak be a tűzoltók és egy téves jelzés is érkezett.

Délelőtt Újszentivánon egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, amely eltört, a veszélyhelyzetet az áramszolgáltató szakembereivel számolta fel a szegedi egység. Szintén délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Munkácsy Mihály utcában egy 25 méter magas gesztenyefa 8 méter magasan lévő ága letört, amelyet a helyi egység kihúzós létra és motoros láncfűrész alkalmazásával távolított el, míg kora délután a szegedi Stefániára hívták a szegedi egységet egy 40 centiméter átmérőjű, tízméteres leszakadt ág okozta helyzet felszámolására. A kora este megérkezett vihar kapcsán Csongrádi egységeink a Justh Gyula utcában és a Körös torokban távolítottal el letört ágakat, a szentesi egység a helyi Sima Ferenc utcában a szülészet épületére dőlt fát távolította el. Hódmezővásárhelyen, a Tornyai János Múzeum alagsorában tört fel az esővíz, itt a tűzoltók a műtárgyak mentésében működtek közre, valamint kitört fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a Csomorkányi, Hársfa, Mérleg és Simonyi utcákban. Hajnalban a Szegedi Hullám utcából jelezték, hogy egy letört faág az utat elzárja, a helyzetet a szegedi egység felszámolta, továbbá éjjel a szentesi Megyeháza épületének tűzjelzőjének jelzésére érkezte a helyszínre a város tűzoltói, akik megállapították: a jelzés téves volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.