Közélet

Kétezer-ötszáz pedagógus jelentkezett szaktanácsadónak

Kétezer-ötszáz pedagógus jelentkezett szaktanácsadónak

2013. június 15., szombat
Kétezer-ötszáz pedagógus jelentkezett szaktanácsadónak

Kétezer-ötszáz pedagógus nyújtotta be a tanév végéig a jelentkezését az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) szaktanácsadói névjegyzékébe való bekerüléshez - közölte az intézet az MTI-vel.

Az intézet közleménye szerint a felkészítésben részt vevők ősztől iskolai szinten segítik az új Nemzeti alaptanterv bevezetését, a kerettantervi megvalósítást, illetve szakmódszertani és általános módszertani támogatást nyújtanak a pedagógusoknak. Az OFI-ban megvalósuló Pedagógusképzés támogatása kiemelt projekt, és keretében elkezdődött a bevezető tantárgygondozói felkészítés. A projektben az OFI feladata továbbá a nemzeti köznevelési rendszerre épülő pedagógus-továbbképzési rendszer létrehozása. Ez a pedagógusok életpályamodelljéhez kapcsolódó továbbképzési programokat, azok követelményszintjeit, értékelési rendszerét tartalmazza. Ezzel párhuzamosan fejlesztik azt az informatikai rendszert, amely elvégzi a szakmai előmenetel nyilvántartását, az újonnan létrejött képzési programok lebonyolítását és nyomon követését, valamint a pedagógusok életpályamodelljének működését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.