Közélet

Július végén nyílik az újszegedi kalandpark + FOTÓK

Július végén nyílik az újszegedi kalandpark + FOTÓK

2013. június 27., csütörtök
Július végén nyílik az újszegedi kalandpark + FOTÓK
elmenypark06_gs

Az árvíz miatt egy hónapos csúszással, július végén nyílik meg az újszegedi kalandpark. A Lapos területén, közel két hektáron kialakított park több nehézségi szintű pályával is várja a kezdő és haladó mászókat egyaránt.

Körülbelül egy hónapos csúszást okozott a Tisza áradása, de első ránézésre már szinte kész állapotban várja látogatóit a Laposon felállított kalandpark. "A folyó megemelkedett vízszintje elérte az alacsonyabban lévő, gyerekeknek kialakított pályák egy részét, így ott ki kellett cserélnünk néhány kötelet. Komolyabb kár azonban nem történt, így várhatóan július végére átadhatjuk a parkot" - árulta el portálunknak

Tóth Boromisza Béla

projektvezető. A parthoz közeli létesítményt egyébként "vízállóvá" alakították ki, elemei lebonthatóak és szétszedve menekíthetőek az áradás elől. A közel két hektáron elterülő pálya nemcsak a fiatalokat, de a szórakozásra, mozgásra vágyó idősebbeket is várja a Laposra: bizonyos pályákat akár a nagyszülő is végigjárhat unokájával együtt, de lesznek a tapasztalt kalandparkosok számára is kihívást jelentő részek. Több sportot is kipróbálhatnak az ide látogatók, mászófák és mászófalak mellett íjászattal is várják őket, aki pedig kitikkad, a park büféjében talál frissítőt magának. Az első "fára mászások" időpontja pontosan még nincs kitűzve, de július végére várhatóan meghódíthatják a parkot az első kalandorok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.