Közélet

Jobbik: Működjön törvényesen a Magyar Labdarúgó Szövetség!

Jobbik: Működjön törvényesen a Magyar Labdarúgó Szövetség!

2013. június 2., vasárnap
Jobbik: Működjön törvényesen a Magyar Labdarúgó Szövetség!

A Jobbik felszólítja a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy próbáljon meg törvényesen működni - jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint az MLSZ számára nem a pályán elért eredmények és a fair play szelleme számít, hanem dogmatikus szabályrendszerek alapján avatkozik be a klubok életébe.

Szilágyi György

példaként a Ferencváros 2006-os kizárását, valamint a Dorog másodosztályba jutásának idei adminisztratív megakadályozását említette. A képviselő egy sajtóhírre hivatkozva elmondta, hogy a Videoton a 2008/2009-es bajnokságban nem indulhatott volna el, mert jogosulatlanul kapta meg az indulási engedélyt. Ha ez igaz, akkor az azóta lejátszott összes bajnokság, valamint a magyar csapatok nemzetközi kupaeredményei is jogszerűtlenek – tette hozzá. Szilágyi György ugyancsak sajtóértesülésekre hivatkozva kijelentette: jelenleg közvetve vagy közvetlenül offshore cégek szerepelnek több első osztályú klub tulajdonosai között. A törvények szerint nem kaphat állami támogatást, közpénzt az a vállalkozás, amelynek átláthatatlan a tulajdonosi szerkezete, tehát a sportkluboknak járó társasági adókedvezményt, vagyis a tao-t is jogtalanul vették és veszik igénybe. A jobbikos képviselő ezért felszólította az MLSZ-t, hogy próbáljon meg törvényesen működni, ha pedig a sportszövetség nem válaszol a felvetett kérdésekre, akkor a Jobbik jogászai megvizsgálják, hogy milyen egyéb lépéseket tehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.