Kultúra

Ismét 1 forint 50 fillér lesz a fagyi a szegedi Múzeumok Éjszakáján

Ismét 1 forint 50 fillér lesz a fagyi a szegedi Múzeumok Éjszakáján

2013. június 19., szerda
Ismét 1 forint 50 fillér lesz a fagyi a szegedi Múzeumok Éjszakáján
muzeum_fagylalt_meghivo

Fagyi 1 forint 50 fillérért, boszorkányégetés, Benczúr-kiállítás, egyperces maraton, „örkényes” képregényrajzolás- az idei Múzeumok Éjszakáján is igazi programkavalkáddal várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum.

Az idei Múzeumok Éjszakája a múltidézés jegyében fog telni június 22-én: az egész belvárost megmozgató boszorkányper és boszorkaégetés mellett a fagylaltimádókra is gondol a Móra-múzeum. A frissen nyíló Hideg nyalat című kiállítás apropóján ugyanis ismét 1,50-be kerül majd a fagyi, amit fagyiskocsiból fog árulni a Bagamérinek beöltözött cukrász a múzeum előtt. Aki tehát hideg nyalánkságra vágyik, az készüljön régi 1 forintos és 50 filléres érmével- de az se csüggedjen, aki nem tud így fizetni: ők ugyanis 5 forintért vehetik majd meg a fagyi gombócát. A Móra-múzeumban ezen az estén nyílik a Benczúr-kiállítás, melyen több mint harminc remekművet mutatnak be a nagyközönségnek. Emellett rendhagyó tárlatvezetésre is várják az érdeklődőket:

Csenki Attila

, a Dumaszínház és a Showder Klub humoristája tart rendhagyó tárlatvezetést az „Egyszer volt… az ősember”-kiállításban. A Fekete házban egyperces maratonra várnak minden Örkény-rajongót: a látogatók is felolvashatják kedvenc egyperceseiket a kiállítás termében. Emellett most először mutatják be a frissen a múzeum gyűjteményébe került, eddig ismeretlen Móra-kéziratokat. A Kass Galéria is Örkénnyel készül: a képregény szerelmesei élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek, ahol a rajzolókat az egyperces novellák inspirálják majd. A képregények Pataki Ferenc színművész felolvasása közben készülnek Örkény groteszk világának szellemiségében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.