Közélet

Harrach: tovább bővül a családok támogatása

Harrach: tovább bővül a családok támogatása

2013. június 22., szombat
Harrach: tovább bővül a családok támogatása
csalad

A nyáron a parlament elé kerül a családok csődvédelméről és a családi adókedvezmény kiterjesztéséről szóló KDNP-s javaslat - mondta a Magyar Hírlapnak adott, szombaton megjelent interjújában Harrach Péter.

A KDNP frakcióvezetője a családok csődvédelmével kapcsolatban azt mondta: egy családi csődbiztos személyén keresztül, aki képes megoldani a különböző tartozások átütemezését, és tartja a kapcsolatot a pénzintézettel, illetve egyéb lehetőségek biztosításával segítenék a csődhelyzetből való kikeveredést. Ezt egészíti ki - ha az érintettek együttműködnek - bizonyos idő után az adósság elengedése. A családi adókedvezménnyel kapcsolatban azt fejtette ki: a 2011-es adatok szerint a gyermeket nevelő családok mintegy száznyolcvanmilliárd forintnyi kedvezményt vettek igénybe, de az alacsony jövedelműek nem tudták teljesen kihasználni a lehetőségeket, száztizenkétmilliárdot "bennhagytak" az államkasszában. A javaslat szerint ennek egy részét úgy adnák oda nekik, hogy a munkavállalói tb-járulék egy részéből, a nyugdíjjárulékból is leírhatnák a szülők a kedvezményt. Ez a fizetés tíz százalékát jelentené, s a jövő évet tekintve ezzel további harminchatmilliárdnyi, gyermekek után járó adókedvezmény maradna a háztartásoknál - mondta

Harrach Péter

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.