Bulvár

Görög, római és bizánci régiségeket találtak a pénzügyőrök Röszkénél

Görög, római és bizánci régiségeket találtak a pénzügyőrök Röszkénél

2013. június 1., szombat
Görög, római és bizánci régiségeket találtak a pénzügyőrök Röszkénél

Több mint ezer darab, görög, római és bizánci korból származó antik tárgyat találtak a pénzügyőrök egy bolgár gépkocsiban a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.

A NAV közleménye szerint a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján választották ki tételes ellenőrzésre a belépésre jelentkező bolgár személyautót. A sebességváltó mögötti gyári tárolórekeszből 1083 darab görög, római, középkori bizánci régiség - nyílhegy, kulcs, gyűrű, övcsat, fibula - került elő. A bolgár férfi az előkerült tárgyakat magáénak vallotta, azt mondta, hogy valamennyit Szerbiában vásárolta. A pénzügyőrök a 6,5 millió forint értékű régiségeket lefoglalták, és feljelentéssel átadták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozóinak, akik nagyobb vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak a férfi ellen - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.