Közélet

Gázpalackok robbantak Mártélyon szombat hajnalban

Gázpalackok robbantak Mártélyon szombat hajnalban

2013. június 29., szombat
Gázpalackok robbantak Mártélyon szombat hajnalban
martely_gazrobbanas

Egy melléképületben és a mellette lévő garázsban keletkezett tűz, mire a tűzoltók kiértek, az előbbiben két gázpalack fel is robbant. Emellett két további tűzesethez és műszaki mentésekhez riasztották a katasztrófavédelmet.

Délben és kora délután Nagylakon és Makón avatkoztak be mezőgazdasági tűznél a hagymaváros tűzoltói. Előbbi helyszínen egy nagyméretű körbála és 100 négyzetméteren tarló égett, míg utóbbi helyen száz négyzetméteren szalma égett. Szombat hajnalban a mártélyi Községház utcában egy melléképületben és a mellette lévő garázsban keletkezett tűz. A jelzésre a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval érkezett a helyszínre a Mártélyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület egységével közösen - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Arany-Tóth Attila

szóvivő. A melléképületben tárolt két PB palack az egységek kiérkezése előtt felrobbant, és a melléképületben nevelt két sertés és több aprójószág elpusztult. A kiérkezett egységek az ingatlant áramtalanították megakadályozták, hogy a tűz a lakóépületre terjedjen, és eloltották a tüzet, amelyben a melléképületben tárolt negyven mázsa tűzifa is elégett. A tűz során személyi sérülés nem történt. Délelőtt a deszki gátőrház mellett egy tartor az árokba borult, amelyet a kiérkező egység drótkötéllel vontatott vissza az útpályára. A traktor vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. Délután Makón, a Széchenyi téren egy 25 méteres tölgyfa megdőlt, amelyet a makói tűzoltók távolítottak el. Késő este érkezett a jeleztek tüzet a szegedi Vértói vasúti átjáró mellől, a kiérkező szegedi egység megállapította, hogy itt hajléktalanok ételt melegítettek, mely odaégett, a keletkezett füstöt ez okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.