Közélet

Erős hidegfronti hatás várható

Erős hidegfronti hatás várható

2013. június 24., hétfő
Erős hidegfronti hatás várható

Egyre hidegebb levegő érkezik az ország fölé, és ezzel együtt erős hidegfronti hatás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a honlapján.

A közlés szerint vérnyomás-ingadozás, fejfájás, esetleg migrén jelentkezhet, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. Gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak, a felső légúti hurutos megbetegedések. Az asztmás rohamoknak is nagyobb a valószínűségük. A megszokottnál hosszabb reakcióidő növeli a balesetek kockázatát - tették hozzá. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései szerint hétfőn több helyen 10-15 fokkal volt hidegebb, mint vasárnap. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között valószínű, de északkeleten kissé melegebb is lehet. Szórványosan valószínű eső, zápor, északkeleten még egy-egy zivatar is lehet. A Dunántúlon megerősödik, időnként viharossá fokozódik az északnyugati szél. Keleten időnként erősödik meg a nyugati, délnyugati szél.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.