Közélet

Egyre több utas választja a nemzetközi járatokat

Egyre több utas választja a nemzetközi járatokat

2013. június 22., szombat
Egyre több utas választja a nemzetközi járatokat

Egyre több utas választja a nemzetközi járatokat, idén az első öt hónapban 14 százalékkal emelkedett a nemzetközi utasforgalom a múlt év azonos időszakához képest - közölte a MÁV-Start Zrt.

Tavaly összesen két és fél millióan utaztak a vasúttársaság nemzetközi vonatain. Továbbra is a közeli országok a legnépszerűbb úti célok, a legkeresettebb Ausztria, amelyet a nemzetközi utasok 45 százaléka választ. A második 13 százalékkal Németország, majd Szlovákia következik 10, Románia 8 és Csehország 4 százalékkal. Nő az internetes jegyértékesítés népszerűsége, egyre több utas vesz online jegyet a nemzetközi viszonylatokra is. Az interneten vásárolt és a legforgalmasabb állomásokon elhelyezett jegyátvételi automatákból felvett nemzetközi jegyek száma az idén megduplázódott a tavalyihoz képest, ami az év első felében több mint huszonötezer értékesített menetjegyet jelent - ismertette közleményében a vasúttársaság. A MÁV-Start csaknem negyven nemzetközi vonatával áll az utazók rendelkezésére. A kiemelt ajánlatok között szerepelnek idén is az Adriai- és a Fekete-tengeri üdülőhelyek, ahová hetente többször is indulnak közvetlen vonatok - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.