Kultúra

Egyperces-maraton és élő "örkényes" képregényrajzolás a múzeumi éjen

Egyperces-maraton és élő "örkényes" képregényrajzolás a múzeumi éjen

2013. június 13., csütörtök
Egyperces-maraton és élő "örkényes" képregényrajzolás a múzeumi éjen
Orkeny01

Örkény jegyében telik a Múzeumok Éjszakája a szegedi Fekete házban és a Kass Galériában. A közönség bevonásával tartanak egyperces-maratont és közös képregényrajzolást június 22-én. Az akciókról június 17-én, hétfőn 11 órakor tartanak sajtóeseményt a Fekete házban.

Örkény István

szellemisége várja a Múzeumok Éjszakáján az érdeklődőket Szegeden: a Fekete ház és a Kass Galéria „Örkénybe” öltözik június 22-én éjjel. A Fekete házban Örkény kultikus egypercesei elevenednek meg: az egész estén átívelő egyperces-maratonon a közönségre is számítanak a szervezők. Bárki magával viheti kedvenc egyperces kötetét és felolvashatja legkedvesebb Örkény novelláit az emlékkiállítás termében. A Kass Galéria a képregény szerelmeseit várja a múzeumi éjszakán: élő képregényrajzolás résztvevői lehetnek az érdeklődők a Call it a day című képregénykiállításon. A rajzolókat Örkény egypercesei inspirálják majd: Pataki Ferenc színművész felolvasása közben készülnek a képregények Örkény groteszk világának szellemiségében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.