Közélet

Dacic: Szerbia nem megy csődbe

Dacic: Szerbia nem megy csődbe

2013. június 10., hétfő
Dacic: Szerbia nem megy csődbe

Ivica Dacic szerb miniszterelnök szerint Szerbiában nem lesz államcsőd, miként Görögországban sem lett végül, kormánya fenn fogja tartani a gazdaság és a pénzügyi rendszer stabilitását.

"Az alapján, hogy Szerbia túlélte a háborút, a bombázásokat, a szankciókat, most is biztosan túl fog élni. Túlélte az elmúlt tíz év legnagyobb gazdasági deficitjét

Mirko Cvetkovic

kormányzása végén, most is fent fog maradni" - nyilatkozta a miniszterelnök vasárnap újságíróknak. A miniszterelnök szerint országának gazdasági és politikai stabilitásra van szüksége, és elutasítja, hogy folyton arról születnek történetek, Szerbiának válsággal és államcsőddel kell szembenéznie.

Dacic

szerint a kiadások csökkentésével és a gazdasági növekedés erősítésével fogják megteremteni a gazdasági stabilitást. A miniszterelnök elmondta: a kormányzó koalíció vezetői előző héten megegyeztek, hogy a válságból való kilábalás nem mehet a megtakarítások kárára. A miniszterelnök szerint a jövőben Szerbiában azoknak a kiadásait kell visszafogni, akik a legtöbbet költekeznek, és nem azoknak a bérét csökkenteni, akiknek nincs semmijük, amit elkölthetnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.