Közélet

Balog: 100 millió forint gyűlt eddig össze az árvízkárosultaknak

Balog: 100 millió forint gyűlt eddig össze az árvízkárosultaknak

2013. június 10., hétfő
Balog: 100 millió forint gyűlt eddig össze az árvízkárosultaknak

Mintegy 100 millió forint pénzadomány gyűlt eddig össze az árvízkárosultak megsegítésére a nemzeti összefogás vonalán keresztül - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A tárcavezető a műsorban elmondta: a pénz a nemzeti összefogás 1357-es vonalán, illetve annak 11711711-2222222-es banki számlaszámán keresztül gyűlt össze.

Balog Zoltán

, aki a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnökeként beszélt erről, hozzátéve: a pénzadományokon kívül sok természetbeni felajánlást - munkagépeket, homokzsákokat - is kapnak. A miniszter elmondta: továbbra is várják az adományokat, amelyekre várhatóan nagy szükség lesz az árvíz levonulása utáni helyreállításkor. Szerdán alakult meg a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács, amelyen keresztül az árvízi veszélyhelyzet elhárításában szerepet vállaló segélyszervezetek, szeretetszolgálatok összehangolják segítő tevékenységüket. Szombat óta a karitatív szervezetek egyéni adománygyűjtő vonala helyett a közös adományvonalon, a nemzeti összefogás 1357-es vonalán gyűjtik a felajánlásokat az árvízi rászorultak megsegítésére. Ezen keresztül hívásonként és SMS-enként 250 forintot lehet adományozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.