Sport

Az MLSZ is zöld jelzést adott a szegedi stadionnak

Az MLSZ is zöld jelzést adott a szegedi stadionnak

2013. június 24., hétfő
Az MLSZ is zöld jelzést adott a szegedi stadionnak
ujpest_szeged_2011_33_gs

A gyulai költözéssel 16 milliót biztosan spórol a Szeged 2011 – tudtuk meg Emődi Sándortól, a csapatot üzemeltető Kft. ügyvezetőjétől, mint ahogy azt is, az MLSZ is rábólintott a szegedi stadionépítésre.

A Szeged 2011 NB II-es búcsúját követően jelentette be a klub, hogy gazdasági megfontolásokból Gyulán játszik majd addig, míg nem készül el az új Felső Tisza parti stadion, melynek költségei a tervezői becslést követően 2,3 milliárd forintra rúgnak. A stadion tekintetében egyébként új fejlemény, hogy a kormányzati szignó után az MLSZ is aláírta a TAO-támogatás felhasználási engedélyét, így ütemezhető a kormányzati pénz az építkezésre. A szövetség honlapján

a kiadott támogatási igazolások jegyzéke

címszó alatt 698 millió forintot hagytak jóvá az első szakasz elkészítéséhez. Az első lépés a kiviteli terv elkészítése, a közbeszerzési eljárás elindítása.

Emődi Sándor

, a Szeged 2011 Kft. ügyvezetője megmutatta nekünk az előző év kiadási oldalainak azon tételeit, amelyeket biztosan nem kell fizetniük a gyulai akadémia pályáján. „A teljes költség 16,473 millió forint, melyből 3,5 milliót fizettünk kertészeti munkákra, a SZVSE-pálya felújítására, karbantartására, 2,5 milliót az álló lelátó betonszegélyének a rendbetételére. A három általunk használt pályára (SZVSE-, algyői, Etelka sori) mintegy 5,8 millió forintot költöttünk el, három kiemelt kockázatú mérkőzésünk rendőrségi és megemelt saját biztosítására pedig közel 2,5 milliót” – avatott be néhány komolyabb tételbe minket az ügyvezető, aki hozzátette, hogy ezt a 16 millió forintot is maguk mögött hagyják az ideiglenes költözéssel, ami nagyon jelentős összeg, különösen annak tükrében, hogy az NB III-as küzdelmekre kérdéses, mekkora önkormányzati támogatás igényelhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.