Közélet

Áder János: a bűnnek nincs származása, sem nemzetisége

Áder János: a bűnnek nincs származása, sem nemzetisége

2013. június 26., szerda
Áder János: a bűnnek nincs származása, sem nemzetisége

A bűnnek nincs származása, sem nemzetisége, nincsenek bűnös népek, csak bűnös tettek, bűnös indulatok, bűnös emberek vannak - hangozatta Áder János szerdán a csúrogi főtéren mondott beszédében, miután Tomislav Nikolic szerb államfővel közösen fejet hajtott a II. világháborúban ártatlanul megölt áldozatok újonnan létesített emlékhelyeinél.

"Hetven évet kellett várnunk arra, hogy ezt egymás szemébe nézve közösen is kimondhassuk" - tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János

szerint a szerdai közös államfői főhajtással és megemlékezéssel a szerb-magyar együttélés története egy olyan fontos nappal vált gazdagabbá, amelynek dátumát arany betűkkel őrzik majd meg az utókornak a két ország kapcsolatáról szóló történelemkönyvek.

Tomislav Nikolic

arról beszélt a csúrogi templom előtti téren összegyűlt hatalmas tömeg előtt, hogy a múlt nem változtatható meg, de okulni lehet belőle, és mai generációnak a feladata az, hogy megállapítsa a személyes felelősséget az elkövetett bűntényekért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.