Közélet

75.5 millió forint nyári, szociális gyermekétkeztetésre Csongrád megyében

75.5 millió forint nyári, szociális gyermekétkeztetésre Csongrád megyében

2013. június 13., csütörtök
75.5 millió forint nyári, szociális gyermekétkeztetésre Csongrád megyében

Közzétette az Emberi Erőforrások Minisztériuma azoknak az önkormányzatoknak a listáját, amelyek nyertek a szociális nyári gyermekétkeztetésre kiírt pályázaton. 37 Csongrád megyei település összesen 75.5 millió forintot fordíthat erre a célra.

37 önkormányzat vállalta Csongrád megyében, hogy a tanítási szünetben is biztosít étkezést diákjainak - erre teremt anyagi fedezetet az költségvetési forrás, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma folyósít. A felhasználás az elszámolás és az ellenőrzésének részletes szabályait is tartalmazó rendelet a minisztérium honlapján elérhető. Ennek melléklete tartalmazza a támogatott önkormányzatokat és a megállapított összegeket. Csongrád megyében 75.5 millió forint értékben 37 önkormányzat kapott támogatást nyári gyermekétkeztetésre. Az EMMI tájékoztatójának internetes elérhetősége

ide kattintva

elérhető. Vissza nem térítendő, kiegészítő támogatás igényelhető a gyermekétkeztetési feladatok támogatására – erről már az a BM rendelet szól, amely a Magyar Közlöny június 11-i számában jelent meg. (2013. évi 94. szám). A tegnap óta hatályos jogszabály szerint a szerkezetátalakítási tartalék terhére pályázatot nyújthatnak be azok a települési és települési nemzetiségi önkormányzatok, amelyek ezen a jogcímen - azaz rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek, és 50 százalékos normatív étkezési díjkedvezményben részesülő diákok után járó - támogatást már kaptak. A következő tanévben felhasználható forrásra az igényt július 10-e, szerdáig lehet benyújtani. Az önkormányzatokat a támogatáshoz kapcsolódóan előleg illeti meg, ennek folyósítása 2013. június 28-ig megtörténik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.