Írjon nekünk

Sport

Vízilabda: Nagy-ágyúkat igazol az A-Híd Szeged?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

nagyviktor_szeged_beton_vasas16_gsAz idén zsinórban már negyedszer bajnoki bronzérmes szegedi alakulatnál csökkenhet a költségvetés, ugyanakkor ismét komoly nevek jöhetnek szóba az igazolások terén.

Bár nyolc másodperccel a bajnoki bronzcsata második felvonásának vége előtt épp a Szegeddel szemben állították ki cserével végleg, a Hökkentő.hu információi szerint – amelyek alátámasztani látszanak a Nemzeti Sport által már múlt héten megszellőztetett értesülést – a válogatott Nagy Viktor (nyitóképünkön) Szegedre igazol, miután a Vasassal közös megegyezéssel szerződést bontottak. (Az angyalföldiektől ugyancsak távozik Háray Márton és a német Moritz Oeler). Ez persze felveti, hogy mi lesz a klub eddigi első számú kapusával, aki az utóbbi időben rendre kimarad Benedek Tibor szövetségi kapitány válogatottjának keretéből – nos, az egyetemi lap úgy tudja, Baksa László Franciaországba tart. A Hökkentő szintén a távozók között említi meg az ausztrál válogatott, olimpikon Aaron Youngert is, aki vélhetően hazatér Ausztráliába.

A lap kitér arra is, hogy várhatóan csökken a klub költségvetése, hiszen a főszponzor egyik kikötése volt a bajnoki döntő, s ez a játékosok fizetésének 20-30%-os csökkentését is maga után vonhatja. A büdzsé megnyirbálásának lehetőséget a hazai sportnapilap ugyancsak felvetette már a Szolnok elleni elbukott elődöntős párharc másnapján. Az ugyanakkor biztosnak látszik, hogy Vincze Balázs vezetőedző marad a csapat élén.

alexgiorgetti_il

Az is biztosnak tekinthető, hogy a hazai élmezőny legnagyobb nevei – leszámítva a Vasas említett távozóit – nagyrészt maradnak klubjaiknál, legalábbis a bajnok Eger és az idei döntős Szolnok honlapjain erről írnak. A szegedi érkezési oldalon – egyelőre csak spekulatíve – azonban felbukkanhat még egy név: a magyar származású olasz világbajnok Alex Giorgettié (jobbra). A magyarul kiválóan beszélő világklasszis talján-magyar pólós ugyanis korántsem biztos, hogy marad Debrecenben, ahol az év elején komoly anyagi problémák merültek fel, s amelyek miatt a korábban Szegeden is megforduló Gyöngyösi András el is kellett hagyja a hajdúságiak kispadját – Giorgetti kapcsán is felröppentek hasonló hírek, de ő végül maradt. A múlt héten, a Dehir.hu-nak adott interjújában azonban úgy fogalmazott: “Érdeklődés már volt, csak annyit mondok, hogy az első négy csapatból többen is kerestek. Nem az anyagi, hanem a sportszempont számít elsősorban. Új kihívásokra vágyom. Jó lenne a Bajnokok Ligájában szerepelni.” Előfordulhat tehát, hogy Giorgetti neve is ott van a szegedi “beszerzési” listán.

A további szegedi sztárok közül Molnár Tamásról sem tudható, folytatja-e. A háromszoros olimpiai bajnok center sportdiplomáciai karriert is épít, az Origónak két héttel ezelőtt adott interjújában arra utalt, ha folytatja a pólót, akkor azt Szegeden teszi. A népszerű Papesz mellett a másik center, az ifjú titán Joseph Kayes kapcsán is felmerülhet egy-két kérdés – jóllehet nem az eligazolásával kapcsolatban, hiszen élő szerződése van, hanem esetleges honosítása kapcsán. A téma az utóbbi időben újra fel-felmerül, különösen, hogy az új-zélandi lett a legjobb légiós az OB I-ben, s bizonyosan bevésődhetett a Vasas elleni második meccsen lőtt 5 gólja is a szövetségi kapitány tudatába. Mindenesetre egy új-zélandi lap a népszerű “Józsiról” írt riportjában megemlíti, hogy Ausztrália vagy egyéb európai klub is szóba jöhet nála…

A találgatásokat az esetleges távozókról még lehetne folytatni, de azok kapcsán még annyi biztos információ sem lelhető fel, mint a fentiekben. Annyi azonban mindenképp bizonyos, hogy nagy bejelentés(ek)re készülnek a klub szerda kora délutáni sajtótájékoztatóján.

Sport

Győzni megy Ajkára a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Kóródi Nándor, a szegediek támadója küzdelmes mérkőzésre számít.

Tovább olvasom

Közélet

Vízpocsékolás megy a belvárosban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Literszám folyik a víz a szökőkútból, teljesen feleslegesen.

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: Horvátországba utazik a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteseményei.

Tovább olvasom

Aktuál