Közélet

Továbbra is Radó Tibor Pitvaros polgármestere

Továbbra is Radó Tibor Pitvaros polgármestere

2013. május 12., vasárnap
Továbbra is Radó Tibor Pitvaros polgármestere

Ismét Radó Tibort választották polgármesternek a Csongrád megyei Pitvaroson - tájékoztatott a település jegyzője vasárnap este.

Sarkadi Péter

elmondta, hogy a választásra jogosult több mint 1200 polgár közül 217 járult az urnákhoz. A 17,5 százalékos részvétel mellett ismét

Radó Tibor

választották polgármesterré, a független jelölt egyedül indult a posztért. Vasárnap hat képviselőtestületi tagot is választottak, akik szintén függetlenek. A hat helyre hét jelölt pályázott. Közülük egy megválasztott képviselő a februárban feloszlatott testületben is tag volt. Február elején azért oszlatta fel magát a képviselő-testület, mert négy tagja bejelentette, nem tud együtt dolgozni a polgármesterrel. A településen egy éven belül a második időközi választást tartották, az előző - a polgármester lemondása miatt - 2012. május 13-án volt. Radó Tibort akkor - 2010 után - másodszor választották meg a település vezetőjévé, szintén egyetlen jelöltként, így most harmadszor indult a posztért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.