Közélet

Szombaton ismét megmozdul Dorozsma

Szombaton ismét megmozdul Dorozsma

2013. május 22., szerda
Szombaton ismét megmozdul Dorozsma
dorozsmai_futas_2012_itb-06

Több mint ezer résztvevőt várnak a III. Dorozsmai Futófesztiválra május 25-én szombaton. A környékbeli gyerekeket nem csak egy kis testmozgásra invitálják, a Jerney-iskolában színes programokkal kedveskednek nekik gyermeknap alkalmából.

„Mozdulj meg ismét, Dorozsma!” – ezzel a jelmondattal hirdették meg a III. Dorozsmai Futófesztivált május 25-ére, szombatra.

Hajdú Géza

, a Petőfi Sándor Művelődési Központ igazgatója portálunknak elmondta, mind a négy helyi óvoda és a két iskola csatlakozott a felhíváshoz, így idén is több mint ezer kiskundorozsmait szeretnének megmozgatni. A körzet két Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője,

Kosik Dénes

és

Mihálffy Béla

tavaly az egészséges életmód és a környezettudatosság jegyében

hirdette meg a futófesztivált

, idén pedig gyermeknapi programokkal kedveskednek a városrész aprajának. A mozogni vágyókat szombaton reggel 8 és fél 9 között várják a Jerney János Általános Iskola udvarán, ahol háromnegyed kilenckor közös bemelegítéssel készülnek a futásra. Idén is külön útvonalat jelöltek ki az iskolásoknak és a felnőtteknek, valamint az óvodásoknak. Kilenc órakor a Kubikos és a Jerney utcák sarkáról indítják a versenyt, s ezúttal is minden résztvevő oklevelet és ajándékokat kap a szervezőktől. A kiskundorozsmaiakat azonban nemcsak egy közös futásra invitálják, a

B. Nagy László

és Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselők fővédnökségével meghirdetett program keretében a Jerney János Általános Iskola udvarán látványos bemutatók és játékok várják az érdeklődőket. Fellép az ovis mazsorett csoport, barantás bemutató, ugrálóvár, forgóhordó, aszfaltrajzverseny, társasjáték és még sok meglepetés vár a dorozsmai gyermekekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.