Közélet

Szócska: minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

Szócska: minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

2013. május 13., hétfő
Szócska: minden egészségügyi dolgozó kap béremelést

Különböző mértékben, de minden egészségügyi dolgozó kap béremelést - mondta az egészségügyért felelős államtitkár hétfőn Budapesten, a kormányszóvivői tájékoztatón.

Szócska Miklós

elmondta, hogy a 30 milliárd forintos béremelés fedezete a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójából befolyó összeg. Hozzátette: az idei béremelés fókuszában a diplomás szakdolgozók voltak, de kapnak emelést a szakdolgozók, a rezidensek, a kórházi gyógyszerészek és a szakorvosok is. A részleteket ismertetve elmondta, a diplomás szakdolgozók tavalyi béremelését 41 ezer forintra egészítik ki, ez "30-40 ezer forintot is jelenthet azoknál, akik tavaly csak néhány ezer forintos béremelést kaptak". A szakdolgozók bére 10 ezerrel, a kórházi gyógyszerészeké 45 ezerrel, a rezidensek bére 10 ezer forinttal fog emelkedni. A 450 ezer forint felett kereső orvosok 10 ezer, a 450 ezer alatt keresők pedig 40 ezer forintos béremelést kapnak. Összesen 94 843 egészségügyi dolgozó kap béremelést. A béremelés januárig visszamenőleges, a szeptemberi fizetéssel kapják meg az érintettek - mondta az államtitkár. Arra a kérdésre, hogy miért nem vették figyelembe a szakma kérései közül azt is, hogy az ügyeleti és egyéb juttatásokat is emeljék, Szócska Miklós azt válaszolta, úgy gondolták, hogy az alapbéreket kell méltányos szintre hozni.

Giró-Szász András

kormányszóvivő elmondta, hogy az elmúlt években többször volt bérrendezés az egészségügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.