Sport

Röplabda: hatalmas csatát vívtak a lányok az NB I-ért + FOTÓK

Röplabda: hatalmas csatát vívtak a lányok az NB I-ért + FOTÓK

2013. május 29., szerda
Röplabda: hatalmas csatát vívtak a lányok az NB I-ért + FOTÓK
ehok_vasas30_gs

Az SZTE EHÖK SE férfi röplabdacsapata mellett az egyesület női alakulata is vasárnap küzdött az NB I-es tagságért, csak épp hazai környezetben.

A két héttel korábbi odavágón 3-1-es szombathelyi siker született. A Vasi Sportakadémia elleni visszavágón vasárnap délután dinamikusan kezdte a mérkőzést az SZTE EHÖK SE,

Fürdök

remek nyitásainak és a begyakorolt figuráknak köszönhetően jelentős előnyhöz jutott a Szeged, magabiztosan, 25-18-ra hozták a játszmát a lányok. A második szettben feljavult a vendégek játéka, elsősorban mezőnyben nyújtottak kiemelkedőt, így a gyengébb szegedi támadásokat kivédekezve hatékonyabbá váltak a támadásokban is, és 25-16-ra nyerve a játszmát egyenlítettek. Kiélezett csatát hozott a harmadik játékrész, amelyben ismét kiegyenlítődtek az erőviszonyok, remek színvonalú játékot produkáltak a csapatok. A végjátékra a szombathelyiek szerezték meg a vezetést, azonban 22-18-ról felállva sikerült fordítania a Szegednek, s hoznia a szettet 25-23-ra. A negyedik játszmában ismét a vendégek kezdtek jobban, azonban 21-22-re felzárkózott az SZTE, de a falként magasodó szombathelyi blokkal szemben nem tudott hatékonyan támadni a hazai csapat, így ezt a játékrészt végül a VSA nyerte 25-21 arányban, újfent kiegyenlítve.

Szél Márta tanítványainak aztán az ötödik, rövidített, azaz 15 pontig tartó játszmában minden összejött, ami addig nem: Neizer húzott nyitásaiból nem tudtak hatékonyan támadni a vendégek, Szabó, Csintalan és Molcsányi támadásai pedig rendre az ellenfél térfelén landoltak - a mieink végül 15-8-ra diadalmaskodtak, így megnyerve a mérkőzést, és kiegyenlítve a párharcot. A győzelemmel a Szeged kiharcolta a feljutásról döntő "aranyszett" lehetőségét, a kiírás szerint ugyanis 1-1-es mérkőzésállás esetén egy 15 pontig tartó szett dönt az NB I-be jutásról. A mindent eldöntő rövidített játszmát ismét a vasi gárda kezdte jobban, 8-5-ös vezetésüknél cseréltek térfelet a csapatok. Bő két órája tartott már a csata, amikor a szegedi oldalon pillanatnyi koncentráció-kiesés volt tapasztalható, s az apró hibák miatt rendre a vendégek örülhettek a hosszú labdameneteket követően. A Szombathely végül 15-7-re nyerte az aranyszettet, s szerezte meg a jogot az NB I-es indulásra. A Hattyas sori tornacsarnokba kilátogatók harcos hazai alakulatot, igazi, magas színvonalú röplabdát láthattak, hosszú és parádés labdamenetekkel megszórt mérkőzésen szurkolhattak kedvenceiknek, akiknek idén megújult csapata szeptember óta meccsről meccsre egyre jobban összecsiszolódott, s méltóvá vált az osztályváltásra. A feljutás apróságokon múlt, az idei teljesítmény azonban nagyon sok bizakodásra adhat okot a jövőben. "Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, mellyel győzelemre segítették csapatunkat! Jövőre az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata ismét harcba száll az NB II Keleti csoportjának bajnoki címéért, illetve az NB I-be jutásért" - közölte a SZEGEDma.hu-val Páder Zsófia szakosztályvezető. Mint megtudtuk, a lányok jövő hétfőtől augusztus elejéig élvezhetik a hosszú szezon utáni nyári szünetet, azonban a csapat magja a meleg hónapokban sem pihen: lassan indul a strandröplabda-szezon, többen egyetemi, regionális illetve országos bajnokságokon indulnak, Szabó Luca és Molnár Anna pedig Cipruson az U19-es világbajnokságon képviselik majd az SZTE EHÖK SE-t és Magyarországot.

Női röplabda osztályozó az NB I-be jutásért:

SZTE EHÖK SE - VSA 3-2 (18, -16, 23, -21, 8) - aranyszettben 7-15 Szeged, Hattyas sor "D" tornacsarnok, 100 néző. Vezette: Szabó A., Gyulai G. SZTE EHÖK SE: NEIZER, MOLCSÁNYI, Krcelic, Szabó, Fürdök, MOLNÁR A. Csere: Páder (liberó), Csintalan, Morvai, Lengyel. Edző: Szél Márta. VSA: Németh, Takács, Mikos, Simon, Kiss, Gőczi. Csere: Sipos V. (liberó). Edző: Mucsi Péter, Bedőcs Gergő. Szél Márta: "Egy jól felkészült, egységes szombathelyi csapatot sikerült legyőznünk a vizsgaidőszak közepén, ennek ellenére nem mi örülhetünk a feljutásnak. Gratulálok a csapatomnak az egész évben nyújtott teljesítményéhez, a Szombathelynek pedig sok sikert kívánok az első osztályban való szerepléséhez!" Mucsi Péter: "Óriási tettet hajtott végre csapatom. Ma minden játékosom bizonyította, hogy óriási szíve van, és csodálatos sportember. Hátrányos helyzetekből rendre felállva, nagy akarással, megalkuvást nem ismerve játszottunk a kiváló játékerőt képviselő szegediek ellen. A két mérkőzés alapján igazságtalan lett volna, ha nem mi juthatunk a legmagasabb osztályba."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.