Közélet

Országos összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben

Országos összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben

2013. május 2., csütörtök
Országos összefogás a multi bevásárlóközpontokkal való versenyben
varoskozpont_x

Szinte az összes nagyvárosban megjelentek a bevásárlóközpontok, amelyek komoly nehézségeket okoznak a belváros hagyományos üzleteiben kitartó kereskedőknek.

A problémát mindenki érzi, de eddig igazi megoldás még nem született. A debreceni belvárosi üzletek jó része megtalálható a

varoskozpont.hu

honlapon, ahol együtt jelennek a bevásárlóközpontokon kívül elhelyezkedő üzletek, vendéglátóhelyek, szolgáltatók, akciók, programok, idegenforgalmi nevezetességek és információk, de például az összes jelentős étterem menüválasztéka is. A weboldalnak már helyi szinten is több ezer Facebook-követője akad egy év alatt. Az oldal a nagy bevásárlóközpontokhoz hasonló tematikát követ: üzletleírásokkal, egyedi és közös akciókkal, térképpel. A cél: az egyéni üzletekből létrehozni az ország legnagyobb közös megjelenéssel bíró bevásárlóközpontját.

A minden nagyvárost befogadó honlapon ingyenesen lehet megjelenni

Nemrég az oldalt országossá fejlesztették, ami azt jelenti, hogy valamennyi jelentős vidéki város minden – megfelelő színvonalon működő – belvárosi üzlete ingyenesen megjelenhet. Az oldal megnyitásakor mindig a felhasználóhoz legközelebb eső város jelentkezik be. A honlap az összes környékbeli ország nyelvén is kapott elérhetőséget, így például a centro.hu, innenstadt.hu, citycentre.hu neveken kívül további hat nyelven hívható be.

Cél a kereskedők segítése és a városvédelem

Az összefogás kezdeményezői a debreceni Cívis Ház Zrt. – amely a városi holding tagvállalata – és a város főépítésze. Ebből az látszik, hogy az ötlet kifejezetten értékvédelmi indíttatású, és célja a belvárosok életének és hangulatának megmentése. Ha az összes nagyváros kereskedőit sikerülne megnyerni a csatlakozásra, a weboldal országos ismertségre tehetne szert, ami ezáltal közvetlen elérhetőséget biztosítana az összes szereplőjének.

A debreceni oldal már elkészült

És a többiek is könnyen feltölthetik adataikat. A szervezők néhány városhoz már több száz üzletet feltöltöttek alapadatokkal, de a véglegeshez közeli állapot még csak Debrecen kiválasztásával tekinthető meg itt. A honlap érdekessége, hogy aki adatokat szeretne elhelyezni saját vállalkozásáról, akár önmaga is ingyen megteheti az e-mail címének megadásával itt. Ha egy vásárló kedvenc üzletét nem találja a felsorolásban, annak adatait ő is elhelyezheti itt. Természetesen a bejelentett adatok csak ellenőrzés után jelennek meg a világhálón. Kapcsolódó honlap:

varoskozpont.hu

A cikk a REGON-csoport együttműködésében jelent meg.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.