Közélet

Nagy eső és heves zivatarok miatt is figyelmeztet a meteorológia

Nagy eső és heves zivatarok miatt is figyelmeztet a meteorológia

2013. május 30., csütörtök
Nagy eső és heves zivatarok miatt is figyelmeztet a meteorológia

A jelentős mennyiségű csapadék mellett több megyére már a várható heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön kora délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű csapadék miatt narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest megyében, valamint Budapest területén. Ezeken a területeken egy nap alatt több mint 30 milliméternyi eső hullhat. Sok eső várható Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében is, ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi eső várható. Emiatt ezekben a megyékben citromsárga, vagyis elsőfokú a figyelmeztetés. Felhőszakadásra is készülni kell - Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye kivételével - az ország egész területén, vagyis a helyenként kialakuló intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is hullhat több mint 25-30 milliméternyi csapadék. Mindemellett Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ott károkat okozó szélre is számítani kell, és nagyméretű jég is eshet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.