Közélet

Magyar–ausztrál találkozó Ópusztaszeren

Magyar–ausztrál találkozó Ópusztaszeren

2013. május 14., kedd
Magyar–ausztrál találkozó Ópusztaszeren
rotunda_opusztaszer_ia

A Panoráma Világklub szervezésében a III. Magyar Világtalálkozó programjain belül az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezik meg a Magyar-Ausztrál Barátság Napját.

Május 22-én, szerdán 11 órától kezdődnek a programok a parkban, ahol a résztvevők ünnepélyes keretek között megismerhetik magyarságunk 1100 éves történetét, valamint az Ausztráliában élő magyarok második otthonának kulturális életét egy baráti találkozó keretén belül. Ezen a napon a vendégek megtekintik az emlékpark nevezetességeit, megkoszorúzzák az összetartozás emlékművét, megcsodálhatják a világhírű Feszty-körképet, ellátogatnak a skanzen régi épületeibe valamint a Monostor romjaihoz. Természetesen az Árpád emlékmű előtt kerül sor a hivatalos ünnepi beszédekre. E közben a klub Csongrád megyei kulturális csoportja ad ízelítőt az Alföld zenéiből és táncaiból, de nem lesz hiány az alföldi ételekből és italokból sem. A nap zárásaként a résztvevők Szegeden folytatják a programot városnézéssel. A barátság napját egy gálaműsor zárja az Agórában 19 órakor. Fellépők:

Tóth Éva

operettprimadonna és

Leblanc Győző

operaénekes,

Tálas Ernő

operaénekes,

Farkas Annamária

operaénekes,

Bátki Fazekas Zoltán

operaénekes,

Rácz Tibor

előadóművész, Sándorfalvi Citerazenekar,

Mátó Mátyás

tárogatóművész,

Takács Éva

népdalénekes, Tápéi Hagyományőrző együttes, Békési Táncegyüttes,

Mizsei Zoltán

tangóharmonika,

Gárdián Gábor

csellóművész, Sándorfalvi Kamarakórus,

Rusztok Ilona

népdalénekes,

Paragi Balázs

zongoraművész,

Pécsiné Pánczél Mária

hegedűművész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.