Közélet

Lehűlés jön, szombatra 3 fokig csökkenhet a hőmérséklet

Lehűlés jön, szombatra 3 fokig csökkenhet a hőmérséklet

2013. május 19., vasárnap
Lehűlés jön, szombatra 3 fokig csökkenhet a hőmérséklet

A jövő héten többfelé várható eső és a hőmérséklet is visszaesik: néhol 20 fok alatt maradnak a maximumok, szombaton a leghidegebb helyeken 3 fokig is csökkenhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Pünkösdhétfőn jellemzően napos idő várható, elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében zápor, északnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok között várható. Kedden északon alakulhat ki elszórtan zápor, másutt napos idő várható. A minimum hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű, míg a maximumok 20 és 25 fok között alakulhatnak. Szerdán északnyugaton várható a legtöbb napsütés, délen, délkeleten több helyen várható eső, zápor, zivatar, másutt csak elszórtan alakul ki csapadék. A zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul, napközben 17-22 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, keleten több, nyugaton kevesebb helyen várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, a nappali maximumok várhatóan 16 és 21 fok között alakulnak. Pénteken több helyen várható eső, zápor. A minimum hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul. Szombaton gomolyfelhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, elszórtan lehetnek záporok. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. Vasárnap változóan felhős ég lesz a jellemző, többórás napsütéssel, elszórtan kialakuló záporokkal, zivatarokkal. A minimum hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 18 és 23 fok között alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.