Sport

Labdarúgás: lekontrázta az UTC a Kiskundorozsmát

Labdarúgás: lekontrázta az UTC a Kiskundorozsmát

2013. május 11., szombat
Labdarúgás: lekontrázta az UTC a Kiskundorozsmát
utc_mj

A bennmaradásért küzdő UTC sorsdöntő meccset nyert, az éremért hajtó Kiskundorozsma fontos pontokat veszített.

Két ellentétes célokkal rendelkező együttes mérte össze tudását a Szertár Sportbolt megyei I. osztály 26. fordulójában Újszegeden, a Kertész utcai létesítményben. A 21 ponttal tizennegyedik hazaiaknak a múlt heti mindszenti bravúr mentőövet nyújtott, de így is komoly hátrányt halmoztak fel a riválisokkal szemben a bennmaradásért folyó harcban, tehát tisztában voltak vele, csak páratlan győzelmi sorozattal lehet esélyük élvonalbeli tagságuk meghosszabbításra. Az 53 ponttal negyedik Kiskundorozsmának kellemesebb gondjai akadnak ezekben a hetekben, a Szeged 2011 fiókcsapata a dobogós helyekre aspirál. Ebben a vonatkozásban viszont számukra is igen fontos volt ez a találkozó. A látogatók tudták, nehéz meccs vár rájuk, hiszen nem elég, hogy az újszegediek az életükért küzdenek, de az ősszel is megizzadtak ellenük,

Borbély Bálint

találatára a hajrában

Gonda László

válaszolt, így 1-1-es döntetlennel saját pályáján veszített pontokat a favorit. A szombati derbin a várakozásoknak megfelelően az esélyesebb vendégek léptek fel támadólag, a hazaiak visszahúzódtak, kontrákra rendezkedtek be. Már az első pillanattól kezdve látszott azonban, hogy ezekben az ellencsapásokban ezen a napon bizony van kurázsi.

Gajdacsi Mátyás

lőhetett kapura, s

Dürgő Péter

is zavart keltett a védelemben, miközben a dorozsmaiak azzal próbálkoztak, hogy körbeadogatják az újszegedi falat a tizenhatos tájékán, s megkeresik a rést. Nos, nem találták, sőt, a 7. percben Dürgő nagyszerűen húzott el a szélen, erőből centerezett, belül Gajdacsi megelőzte emberét,

Fődi Bencének

pedig nem nagyon maradt másra helye, csak saját kapujába sodorni a lasztit; 1-0. A folytatásban még nagyobb nyomás alá került a hazai ketrec, elképesztő erővel támadtak a Stetakovic-legények. Dürgő került így is helyzetbe egy kontrából, ám mellé lőtt. A 30. percben aztán góllá érett a fölény: jobb oldali beadás után Fröhlich Tamás játszott hátrafelé a hosszúról, az érkező Fődi Bence 18 méterről tűzte rá, a labda még Gonda Lászlón is megpattant, így a tehetetlen

Tombácz Róbertet

megtréfálva vágódott a hosszúba; 1-1. Támadásban maradtak Móroczék, mégis ismét ők kerültek hátrányba. Az UTC lélektanilag a legjobbkor szerzett ismét vezetést. A 45. percben Dürgő cselezte ki emberét a jobb szárnyon, majd remekül adott be, az érkező Gajdacsinak nem okozott gondot a hosszúnál közelről a hálóba belsőzni; 2-1. A fordulást követően sem változott a játék képe: támadott a Kiskundorozsma, védekezett az UTC. Jól is zártak a hazaiak, ám a 64. percben mégis elolvadt az előnyük, egy kavarodás után ugyanis a csereként beállt

Farkas Ádám

az ötösről a hálóba gyömöszölte a labdát; 2-2. Miközben a vendégek a győztes találatért rohamoztak, a 72. percben ismét zörgött a hálójuk. Ezúttal Gajdacsi indított kontrát, ügyesen szolgálta ki Dürgőt, aki egy cselt követően helyezte a kapuba a bogyót; 3-2. Az utolsó percekben még mindkét oldalon kimaradt egy-egy ordító ziccer, de az eredmény már nem változott, meglepetésre 3-2-re győztek az újszegediek, akik így 24 pontjukkal továbbra is reménykedhetnek még a megkapaszkodásban. Ami a folytatást illeti, az UTC május 18-án (szombaton) 17 órakor Csanádpalotán vendégszerepel, ahol finoman fogalmazva sem lesz egyszerű dolga, míg a Kiskundorozsma május 19-én (vasárnap) 17 órakor az FK 1899 Szegedet látja vendégül.

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 26. fordulójában:

Ujszegedi TC - Kiskundorozsma 3-2 (2-1).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Dobai János (Kócsó Tibor Zsolt, Fejes István).

UTC:

Tombácz R. - Bilics, Szántó, Balogh Á. (Lázár), Balogh N., Joó (Deák), Gajdacsi, Erhardt, Dürgő, Gonda (Dobi), Tombácz G. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Kiskundorozsma:

Garamvölgyi - Farkas F., Mórocz, Győri, Fődi, Huszár (Farkas Á.), Fröhlich (Bress), Markovic, Csányi (Csőke), Pócs, Vangel (Dávid). Vezetőedző: Stetakovic Marinko.

Gólszerzők:

Fődi B. (öngól - 7'), Gajdacsi M. (45'), Dürgő P. (72'), illetve Fődi B. (30'), Farkas Á. (64') Pálfy Zoltán:

"Mindszenten elénk dobták a mentőövet, belekapaszkodtunk, most már el kell kezdeni kiúszni vele."

Stetakovic Marinko:

"Gyenge játékot produkáltunk egy remekül védekező és kontrázó csapat ellen, ennek nem lehetett más a vége, mint vereség. Köszönöm a hazai együttes sportszerűségét, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.