Sport

Labdarúgás: fordulás után fordított a SZVSE Mindszenten

Labdarúgás: fordulás után fordított a SZVSE Mindszenten

2013. május 18., szombat
Labdarúgás: fordulás után fordított a SZVSE Mindszenten
labdarugas_szvse_11_mj

A hazai együttes reményei gyakorlatilag elszálltak a bennmaradásra, miután Kiss Balázs duplájától vezérelve legyőzték őket a vasutasok.

Zsinórban harmadik győzelmét aratta a Szertár Sportbolt megyei I. osztályban a Szegedi VSE, míg a Mindszent SE sorozatban negyedszer maradt alul. Tóth Csabáék sorsa ezzel megpecsételődni látszik, az utolsó három játéknapra már nem maradt sok esélyük, hogy kiharcolják a bennmaradást a tizennegyedik helyről, míg a szegediek megerősítették nyolcadik pozíciójukat a tabellán. A szombati összecsapás meddő vendégfölénnyel indult. A vasutasok az első húsz-huszonöt percben jóval többet birtokolták a labdát, mint a hazaiak, ám veszélyes akciókat nem vezettek, óvatosan focizva próbálták kicsalogatni az ellenfelet, nem sok sikerrel. A 25. minutumban aztán a félpályánál eladták a bogyót, gyors kontra bontakozott ki,

Brizik-Bodrogi Ticzián

egyedül törhetett kapura, s

Pluhár Gábor

mellett 12 méterről higgadtan gurított a hálóba; 1-0. Éledeztek a mindszenti remények, ez a győzelem még kapaszkodót nyújthatott volna a folytatásra! Az első felvonásban már hiába erőlködtek Mészáros Tiborék, nem tudták feltörni a reteszt, 1-0-lal vonultak pihenőre a felek. A második felvonásra sokkal nagyobb lendülettel jöttek ki a szegediek, akik feljebb és feljebb tolták védekezésüket. Ahogy teltek-múltak a percek, úgy fáradtak el egyre inkább a vendéglátók, úgy bontakozott ki a Berki-legénység erőfölénye. Az 55. percben egyenlítettek ki. Ekkor

Szántó Dániel

a kezdőkörből pompás, tanári átadással ugratta ki

Busa Bencét

, aki a jobbösszekötő helyéről 15 méterről gurított a hosszú sarokba; 1-1. Öt perccel később már a látogatóknál volt az előny. Labdaszerzést követően Busa robogott a jobb szárnyon, becsapta emberét, majd laposan centerezett, a lendületből érkező

Kiss Balázs

pedig 7 méterről belsőzött a hálóba; 1-2. A továbbiakban is futószalagon követték egymást a SZVSE-helyzetek, melyek legtöbbje kimaradt, nem úgy a 75. percben! Ekkor

Lévai Kálmán

erőszakosan vette el a lasztit a mindszentiektől, indította Kisst, aki először a kapust találta el, a kipattanót azonban már 7 méterről a kapuba helyezte; 1-3. A szegedi együttes győzelme összességében teljesen megérdemelt. A vasutatok 43 ponttal állnak a nyolcadik helyen, a tizennegyedik Mindszent 23 pontos. A következő fordulóban Busa Bencéék május 26-án (vasárnap) 17 órakor a Kiskundorozsmát fogadják rangadón, míg Szobácsi Rolandék ugyanekkor Ásotthalmon vendégszerepelnek.

A megyei I. osztály 27. fordulójában:

Mindszent SE - Szegedi VSE 1-3 (1-0).

Mindszent, 100 néző, vezette: Kóródi Attila (Bán Imre, Fodor Lajos).

Mindszent:

Szokol - Szobácsi, Szabó B., Galambosi, Tóth Cs., Brizik-Bodrogi, Szecskó, Nana (Muzsik), Rideg (Zimán), Antal, Bartyik. Edzők: Bartucz Sándor, Tóth Csaba.

SZVSE:

Pluhár - Ágoston, Fülöp, Báló, Nagypál, Papp, Szántó (Balogh), Busa, Mészáros (Lévai), Szalma, Kiss B. Vezetőedző: Berki István.

Gólszerzők:

Brizik-Bodrogi T. (25'), illetve Kiss B. (2 - 60', 75'), Busa B. (55') Bartucz Sándor:

"A második félidőre elfogyott az erőnk, ennyire tellett."

Berki István:

"Úgy érzem, magabiztos győzelmet arattunk. Úgy játékban, mint állóképességben a sportszerűen küzdő Mindszent fölé nőttünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.