Sport

Labdarúgás: ballagások miatt nem áll ki a HFC

Labdarúgás: ballagások miatt nem áll ki a HFC

2013. május 3., péntek
Labdarúgás: ballagások miatt nem áll ki a HFC
labdarugas_mj

A Hódmezővásárhelyi FC elnöksége közleményben tudatta portálunkkal: a hétvégi ballagási hullám miatt fiatal megyeegyes csapatuk mérkőzése elmarad.

A Röszke SK – Hódmezővásárhelyi FC II. megyei I. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzést m ájus 5-én, vasárnap, 17 órától játszották volna, ám mint Horváth Zoltán, a HFC elnöke közleményében írja, csapatuk a "megyei I. osztályú felnőtt mérkőzésen, valamint az ezt megelőző megyei I. osztályú ifjúsági találkozón nem tud megjelenni, így ezek a találkozók elmaradnak." A magyarázat szerint "a Hódmezővásárhelyi FC köztudomásúan rendkívül fiatal csapattal szerepel a megyei I. osztályú felnőtt bajnokságban, a csapat játékosainak döntő többsége tanuló. A problémát az jelenti, hogy ezen a hétvégén rendezik a középiskolai ballagási ünnepségeket, amelyen a klub több játékosa végzősként, mások pedig résztvevőként érintettek, majd az érettségizők hétfőn reggel már az írásbeli érettségi vizsgán vesznek részt. Az érettségin nem érintett többi középiskolásnak viszont érettségi szünet van, így a vidéken lakók a pénteki utolsó tanítási napot követően csak szerdán érkeznek vissza Hódmezővásárhelyre." "A klub amint konkrétan az érintett játékosoktól és azok szüleitől értesülve szembesült ezzel a problémával – igaz későn, csak a csütörtöki napon – felvette a kapcsolatot az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságával és rajtuk keresztül a röszkei sportegyesülettel, de ezek az egyeztetések nem jártak eredménnyel, pedig a Hódmezővásárhelyi FC bármilyen más hétköznapi időpontot elfogadott volna a mérkőzés lejátszása érdekében és természetesen kötelezettséget vállalt arra, hogy a vasárnap Dabason, az NB III-as találkozón pályára lépő labdarúgók közül senki nem lép pályára az új időpontban lejátszásra kerülő találkozón" - olvasható a közleményben. "Tekintettel arra, hogy a Hódmezővásárhelyi FC miatt a mérkőzés elmarad, a HFC tudomásul veszi a versenyszabályzatban rögzített, ezzel összefüggő határozatot. A találkozó elmaradása és az azt követő határozat szerencsére nem befolyásolja a Csongrád Megyei I. osztályú Bajnokság végső sorrendjét, hiszen a HFC II. csapata az átszervezés miatt már semmiképpen nem maradhat ebben az osztályban, míg az utolsó helyezett röszkeiek – a várhatóan nekik ítélt három bajnoki ponttal is – kiesnek a megyei II. osztályba. Sajnos a sport lényege - a játék és a közönség szórakoztatása – csorbát szenved ugyan, de ezért a Hódmezővásárhelyi FC senkit nem kíván hibáztatni" - zárul a sajtóanyag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.